SEGRE

Sergi Silvestre Oliver

Un invent per governar-los a tots

El logo de Facebook.

El feminisme i la mort de Hawking, el més debatut a Facebook el 2018EFE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Amb motiu del 30 aniversari de la World Wide Web, Tim Berners-Lee, el seu inventor, va llançar un doble missatge en el qual analitzava les virtuts i els perills de la xarxa informàtica. D’una banda, es felicitava per la creació d’oportunitats i les millores introduïdes a la vida quotidiana, però també denunciava la fragilitat de l’invent per cometre delictes o com a generador d’odi.

Pràcticament, la meitat de la població mundial té internet, però encara no existeix un organisme fiable que reguli, amb un mínim de control i rigor, part essencial de la informació que hi circula. Gegants com Google, Facebook i Twitter han estat durament criticats per no evitar la propagació d’informació errònia a les seves plataformes i que ha acabat generant els conceptes de postveritat i fake news.

No interessa. La batalla pel poder s’aconsegueix erosionant les xarxes de comunicació amb la intenció de redibuixar l’opinió pública. Cada cop costa més diferenciar entre realitat i ficció, els cervells que tramen i planifiquen aquestes sofisticades manipulacions actuen sota la tutela i la protecció de governs i multinacionals. Hem de sumar forces, habilitats i coneixements per desemmascarar les mentides. Tots som víctimes i botxins.

tracking