SEGRE

Comitè dEmpresa de les Residències Lleida -Balàfia 1 i 2

Comitè d'empresa i treballadors/es tips de la gestió a la Residència Lleida-Balàfia 2

La residència d'ancians de Balàfia.

La residència d'ancians de Balàfia 1 i 2.

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Des del Comitè d’Empresa de les Residències Lleida-Balàfia 1 i 2 volem denunciar públicament la manera en què s’han escollit els representants dels treballadors i treballadores, familiars i usuaris per constituir el Consell de Participació de Lleida-Balàfia 2. Aquest Consell de Participació és una eina de transparència recollida en el marc normatiu que regula els òrgans de participació en el sistema català de serveis socials. Aquests consells han de constituir un espai d’informació, de consulta i de debat per a totes les persones que formen part del centre de serveis socials. La directora de la residència, amb el vistiplau de la direcció de l’Àrea Social, decideix constituir el consell de participació després que en una reunió amb el gerent territorial vam explicar la mala, terrible, gestió a la Residència Lleida-Balàfia 2, una de les conseqüències d’aquesta és una altíssima rotació de treballadores, ja que moltes marxen fastiguejades.

El Consell de Participació és una eina molt important per a la bona marxa del centre i la comunicació entre tots els agents que s’hi interrelacionen. Però un cop més es fa d’esquena als representants dels treballadors i treballadores, amb poques explicacions a la mateixa plantilla, no tothom s’assabenta que s’inicia aquest procés. Tampoc es pengen les candidatures de les persones que es presenten i, un dia, porten una urna, i sense cap explicació, s’ha de votar. No sabem les garanties de transparència dels recomptes, com que no els interessa, no ens en van dir res.

Curiosament les persones escollides de la banda de la plantilla són eventuals. És estrany, però el cert és que les treballadores que tenen un contracte indefinit són poques a causa de la rotació, i, si alguna ho sabia, per por a allò que no podria dir, no s’hi implica. El comitè d’empresa i els responsables de sector d’UGT i CCOO denunciem públicament la gestió de la Lleida-Balàfia 2 per l’interès a controlar els treballadors i treballadores, fins i tot el que pensen, i no fer un procés obert a tothom i al comitè, i explicat a tots els familiars i a la plantilla, per formar aquest consell. No els interessa que les treballadores, especialment les auxiliars, que la directora no té en gaire consideració, només per a les xafarderies, tinguin veu davant dels familiars. És hora que els familiars prenguin iniciatives per, entre tots, millorar, que no es conformin amb les versions de la directora. El gerent territorial s’ha de plantejar seriosament si vol apostar pel sector de la dependència dintre de Gestió de Serveis Sanitaris amb criteris de qualitat i transparència o continuar sent un lloc de recol·locació i d’amagar problemes sota la catifa.

tracking