SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Hom plora per un ésser estimat que ha perdut, a qui estima, i li fa mal... El dolor de la pèrdua és el preu d’haver estimat. Ningú no pot estimar sense doldre’s, però el dolor és un procés de curació, el dol, retorn a una plenitud perduda... i plorar perquè s’estima a una persona és terapèutic. Com deia Tolstoi: “Només les persones que són capaços d’estimar intensament poden patir també un gran dolor, però aquesta mateixa necessitat d’estimar serveix per contrarestar el seu dolor i curar-los.”

Recordo una faula d’uns cucs que es preguntaven si hi havia vida més enllà de ser cuc, i van acordar que el primer que passés per això, si vivia ho explicaria als altres. Van seguir menjant fulles sense adonar-se que un d’ells s’havia fet crisàlide, i pocs dies després va sortir convertit en papallona, amb ganes d’explicar als altres la seva transformació, però no li va ser possible, parlava un altre llenguatge i no l’entenien. Així que es va dedicar a pol·linitzar les flors i fer possible que els cucs poguessin menjar les plantes i viure fins a esdevenir papallones. Va veure que aquesta era la seva missió.

Quan es canvia de forma, es canvia de llenguatge. No veiem els que estan en una altra dimensió i això ens fa patir, però hi ha una manera de comunicació que expressa l’amor. Ells compleixen la seva missió i creen les condicions i la bellesa perquè nosaltres puguem seguir el nostre camí cap a on es troben ells. I podem intuir que d’aquesta manera ens parlen els éssers estimats, amb aquest amor que s’expressa de mil maneres.

Hi ha una comprensió profunda del misteri de la mort, que adquirim a través d’aquesta intuïció amorosa. Una comprensió que quan hem realitzat la tasca per a la qual hem vingut a la terra, podem concloure el nostre aprenentatge i marxar a seguir fent el nostre camí més enllà del que ara coneixem, on ja no hi haurà plor sinó tot alegria, no hi haurà preocupacions sinó goig, no hi haurà injustícies sinó que tot tornarà al seu lloc, no hi haurà por ja que tot serà amor. Tornarem a la nostra llar, a la casa del Pare on se’ns prepara una vida millor

tracking