SEGRE
El Grup Dones de Lleida va presentar ahir la denúncia.

El Grup Dones de Lleida va presentar ahir la denúncia.ÒSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

La coincidència que el passat 8-M va ser un èxit no se li escapa a ningú. De totes maneres, volem afegir alguns punts clarificadors. Creiem que és cabdal, per deixar constància de la nostra posició, respondre a comentaris gratuïts que s’han fet i que han contribuït a la confusió i a l’equívoc. Agafarem dos punts: primerament, el preparatiu de la diada i per què es va fer així. I, en segon lloc, per què la manifestació a les 7 de la tarda a la plaça 8 de Març.

El Grup de Dones de Lleida, d’acord amb els plantejaments formulats des de la Coordinadora Feminista, reunida a València, i la Xarxa Feminista de Ca la Dona de Barcelona, vam endegar la tasca de preparació del dia 8 de març a la ciutat de Lleida. Per aquest motiu es va crear la Coordinadora 8M, que agrupa diferents organitzacions feministes de la nostra ciutat amb la tasca de planificar assembleàriament els actes i accions a dur a terme des de primers de febrer fins al 8-M.

El calendari fou consensuat en assemblea pel comitè de vaga, creat per a aquesta ocasió. Pel que fa a les accions es diferencià entre les mixtes i no mixtes. Aquestes darreres corresponien a les reunions de debat i preparació de la jornada de la vaga de 24 hores, piquets informatius i el dinar feminista del dia 8. Les accions eren destinades a les dones, una mostra més que com a moviment feminista volem dur a terme activitats nosaltres soles. Som les dones les qui hem de fer visibles les nostres demandes des de l’anticapitalisme antipatriarcal, antiracista i internacionalista. Quant al segon punt, la manifestació de la tarda es convocà perquè hi participessin totes les persones que volguessin. Un espai en què hom podia testimoniar la reivindicació del dia. També considerem que el feminisme és transversal i ocupa tots els espais de la nostra societat, i que la manifestació havia de ser àmpliament feminista, a la qual estaven convidades totes les persones. Les signatures de partits i/o sindicats no era oportuna en aquells moments. Com en altres llocs del país, les manifestacions havien de ser netament feministes. Cal respectar la independència del moviment feminista dels partits i dels sindicats.

Com a Grup de Dones de Lleida, i des de fa més de quaranta anys, sempre hem commemorat aquest dia de la mateixa manera. Les dones érem i som al carrer per fer present que estem fortes i tenim clar cap a on volem anar: cap a un canvi de societat en què tothom té cabuda. I amb la pretensió més ambiciosa de col·locar la vida al centre de tot! Us volem agrair a totes les que ens heu acompanyat aquests dies, les que heu treballat de valent en el comitè de vaga i heu mostrat la força del feminisme al carrer. Seguirem treballant cada dia perquè hem d’avançar en drets dia a dia i, el proper 8-M, serem més i més apoderades.

tracking