SEGRE
Vista de les prop de 50 plaques solars instal·lades a la teulada de les Llars del Seminari, al carrer Maragall de Lleida.

Vista de les prop de 50 plaques solars instal·lades a la teulada de les Llars del Seminari, al carrer Maragall de Lleida.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

He llegit un informe força correcte sobre la transició energètica. S’hi deia que el Govern espanyol ha implementat mesures per afavorir la producció i l’ús d’energia fotovoltaica mitjançant plaques solars en habitatges particulars i empreses. També assenyala que hi ha municipis espanyols que incentiven aquest consum elèctric mitjançant rebaixes fiscals; de l’IBI, concretament. També s’esmenten diputacions que aporten ajuts als qui instal·len una xarxa fotovoltaica. Tanmateix, no tinc cap mena de dubte que a la majoria dels nostres polítics no els importa gens el canvi climàtic (no dóna vots i és percebut com una cosa imperceptible i llunyana). Però per a mi és el problema número u que afecta tota la humanitat; tant si s’és de Solsona com de Hanoi. La substitució de l’electricitat produïda per carbó/ gas/petroli per la solar és un important pas per frenar els catastròfics efectes del canvi climàtic. En conseqüència, em demanava si els nostres dirigents locals podrien plantejar-se una rebaixa d’impostos o donar ajuts als que consumeixin electricitat solar. Una mesura progressista com poques. Sé que és difícil, ja que abaixar impostos als ciutadans es considera poc menys que una heretgia, almenys a Lleida.

tracking