SEGRE
Vista del barri de la Mariola.

Vista del barri de la Mariola.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Hi ha veïnes i veïns dels barris de Lleida que poden desconèixer el moviment social que aquest 25 de maig (un dia abans a les eleccions municipals de Lleida) celebra el seu tercer any, anomenat Mariola en Moviment.

Donem valor a la data perquè, de manera casual, són moments de processos electorals i, per tant, de participació en la presa de decisions per escollir els representants polítics. Nosaltres, les veïnes de la Mariola, aquell 25 de maig del 2016 per primera vegada ens vam reunir a la plaça Galícia i vam començar a parlar dels problemes del barri i les seves famílies, les necessitats que teníem i les maneres per solucionar allò que el govern municipal obviava.

Problemes com:

–Les famílies sense recursos estaven enganxades il·legalment a la llum, l’aigua i el gas.

–També els problemes d’habitatge i acabar amb el conflicte de les ocupacions de pisos de persones.

–La necessitat de regularitzar el padró de les persones que no tenien dret a estar empadronades als seus barris.

D’una banda, vam començar a acompanyar-nos en grup a l’hora d’anar a les assistentes socials per facilitar-los la visió real dels problemes concrets. Vam deixar d’avergonyir-nos i ens vam apoderar entre totes admetent i reconeixent que sí, que el meu problema és el mateix que el teu i que la solució podríem trobar-la juntes. D’alguna manera, en la nostra consciència veïnal, vam acabar per rebutjar el fet d’ocupar un habitatge, però vam acceptar i obrir pas al concepte de recuperació. Ara no s’ocupen pisos; es recuperen habitatges. Ocupes l’habitatge que té una persona en propietat. Recuperes un habitatge d’un banc.

Mariola en Moviment no som ocupes ni defensem aquelles que ocupen. Mariola en Moviment som recuperadores de drets. Vam entendre per nosaltres mateixes que enganxar-se als subministraments de llum, aigua i gas d’altres persones era robar. La virtut està en la Llei 24/2015, que ens ha permès tenir llum, aigua i gas legalment i sense estafar ningú. Ha estat tan innominable la tasca en la recuperació i defensa dels nostres drets, que falten pàgines per exposar-ho, però sí que ens agradaria compartir la nostra voluntat de comprometre les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals en un manifest.

tracking