SEGRE
La bossa robada va aparèixer al bosc urbà a prop del lloc de l’atracament.

La bossa robada va aparèixer al bosc urbà a prop del lloc de l’atracament.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El seu diari va publicar el passat 10 d’abril una carta firmada per “un habitant de la Bordeta” sobre el futur bosc urbà projectat en aquest barri.

En primer lloc, agraeixo al firmant de la carta el seu interès pel futur d’aquesta zona de Lleida que comparteixo plenament com a alcalde i com a lleidatà.

Com assenyalava en la carta que vaig adreçar als veïns i veïnes, la Bordeta passarà de tenir un bosquet de 8.000 m2 a disposar, en el mateix indret, d’un gran bosc urbà que el triplicarà en superfície; en concret comptarà amb 30.000 m2 i una dotació de més de 600 arbres. És el que planteja el nou Pla d’Ordenació Urbanística de Lleida dins de la reordenació integral de la zona de l’actual bosquet on el POUM reserva espais per a equipaments, habitatges, la Ronda Verda i un vial rodat de connexió amb el centre de la ciutat, entre altres.

Voldria tranquil·litzar el veí de la Bordeta que signa la carta en relació amb el futur dels arbres del bosquet de Palauet. En el moment que es desenvolupi el planejament del POUM en aquest punt concret, no dubti que la Paeria realitzarà tots els estudis de Jardineria necessaris per avaluar el trasllat dels arbres en aquells casos en què l’operació sigui viable. En tot cas, vull destacar que, amb aquesta actuació, la Bordeta guanyarà un nou espai verd el triple de gran que l’actual.

Jo mateix i els tècnics municipals restem a la seva disposició per a qualsevol consulta o aclariment relatiu a aquest projecte. Crec que és una iniciativa il·lusionant, planejada amb total rigor tècnic i des de l’estima a la Bordeta per millorar el conjunt del barri. És una proposta que, a més, fa avançar la Lleida verda per la qual aposta decididament el Govern de la Paeria i que està d’acord amb els objectius de sostenibilitat que guien les societats actuals.

tracking