SEGRE
Bicicletes de mal aparcar

Bicicletes de mal aparcarSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Si tenim en compte la Carta Europea dels Drets de les Persones Vianants, aprovada pel Parlament Europeu l’any 1988, veurem que ens diuen que “el vianant té dret a viure en un entorn sa i a gaudir en tota llibertat de l’espai públic dins les condicions de seguretat que requereix la seva salut física i psíquica”. Vist això, potser caldria prohibir el pas de determinats vehicles de dues rodes o sancionar de manera rigorosa tant les bicicletes com els patinets (amb dispositius elèctrics o a motor). Fins i tot, en les zones que no existissin els carrils, una possible solució seria que baixessin de les bicicletes i les acompanyessin amb la mà.

Per què hem d’aguantar el creixent nombre de personatges incívics que molesten i a més provoquen inseguretat en les voreres?

En la darrera normativa de la Paeria del 27 d’octubre del 2018 i en el Ple de l’Ajuntament, es va decidir modificar l’article número 59 de l’ordenança municipal, que regula la circulació d’aquests tipus de vehicles (excepte les bicicletes de repartiment) i prohibir-ne la circulació per les voreres, calçades i passarel·les de la ciutat de Lleida. Estava previst que aquesta nova normativa entrés en vigor a començaments del 2019. Què espera la Paeria?

Des del meu punt de vista, l’única solució és plantejar la prohibició i, mentrestant, si incompleixen la normativa, aplicar la sanció corresponent amb tot el rigor.

tracking