SEGRE
Roses i llibres omplen els carrers de Lleida

IMATGES. Diada de Sant Jordi 2019

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Una de les tradicions més boniques que tenim és la de regalar un llibre i una rosa. Però jo em pregunto: què passa amb els llibres després de Sant Jordi? Quin percentatge dels llibres comprats i regalats per tradició s’arriben a llegir i a gaudir? Quin percentatge dels llibres més venuts perduren amb el pas del temps i marquen generacions? Aquestes estadístiques no es fan públiques i malauradament molts d’aquests llibres acumulen pols als prestatges.

Els bons lectors no necessiten que arribi Sant Jordi per comprar un llibre i és que la bona literatura crea addicció, ens permet recrear el passat, viure en mons que encara no existeixen i ens fa experimentar emocions que ens transformen. La lectura estimula l’empatia cognitiva, al posar-nos en la pell del personatge de ficció adoptem una perspectiva ben diferent a la nostra, obrint les portes de la imaginació i a una altra realitat que ens fa ser més crítics amb nosaltres mateixos i amb el que ens envolta.

I és que tenir un llibre a les mans és com tenir un tresor que batega i pren vida a mesura que anem passant les pàgines. Llegir llibres estimula l’esperit crític i permet mirar la nostra realitat personal i social amb altres ulls, i decidir sobre tot allò que no volem, independentment del que pensi i faci la majoria. Si no teniu cap llibre concret en ment, us animo a passejar, per Sant Jordi o la resta de l’any, per llibreries i biblioteques amb actitud oberta, sense prejudicis, i de ben segur que acabareu amb un llibre entre les mans que sense saber perquè us crida l’atenció i us convida a seure-hi una estona per descobrir tots els tresors que amaga entre les seves pàgines.

tracking