SEGRE
Jordi Latorre

Jordi Latorre

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El Sr. Latorre, ínclit alcalde de Torrefarrera, ens sorpèn, cada cert temps, amb promeses que, al cap d’un temps, incompleix reiteradament. Fa uns anys, la promesa estrella va ser la construcció d’una residència privada en un solar municipal, amb projecte realitzat i fins i tot amb l’empresa que l’havia de portar a terme. L’alcalde es veu que desconeixia, o potser no, que per adjudicar aquest tipus d’obres és il·legal fer-ho sense licitació pública. Al cap d’uns quants anys, el solar segueix al mateix lloc i en el mateix estat, l’utilitzen alguns incívics perquè els seus gossos hi defequin, ja que està ple d’excrements. En definitiva, venda de fum, engany electoral o com es vulgui anomenar aquest tipus de promeses incomplertes.

Fa uns quants dies, aquest mateix alcalde va anunciar als mitjans de comunicació de l’ajuntament i a la premsa la construcció d’un tanatori, i disposava ja, segons diu, d’un solar al costat del cementiri, que de moment encara és de propietat privada, d’un projecte difós amb gran ostentació de mitjans. El que no diu aquesta vegada és si té o no ja l’empresa que el realitzarà, no obstant això va aclarir que el cost del tanatori serà superior a 370.000 euros, però dóna per fet que rebrà una subvenció de la Diputació, de la qual ell és vicepresident, amb un més que substanciós salari, superior l’any 2015 als 69.000 € nets.

El curiós d’aquesta història del tanatori és que ja va ser una promesa en el passat, desestimada per la pressió veïnal, ja que s’havia d’ubicar molt a prop d’habitatges. Posteriorment es repeteix la història amb la seva ubicació al polígon, també desestimada i ara, finalment, de moment, en la proximitat del cementiri municipal, una vegada més “revenda de fum”. Realment és aquesta una necessitat vital del poble de Torrefarrera? O serà una ocurrència més d’un aspirant a polític professional, que ja exerceix com a tal i proposa obres faraòniques innecessàries, només per a la seva lloa personal? Aquest tranquil i bonic poble, amb menys de cinc mil habitants, està a escassos quatre quilòmetres de Lleida capital, que sí que disposa d’un grandiós tanatori, ubicat en una zona que està més pròxima a Torrefarrera que fins i tot alguns dels barris de la capital. Ens mereixem els ciutadans de Torrefarrera que reiteradament ens revenguin fum? Imaginin-se quantes coses en benefici de les persones de Torrefarrera es poden fer amb aquesta quantitat de diners!

S’aproximen unes eleccions municipals, en les quals caldrà pensar què és el que realment necessita aquest poble i els qui estan disposats a atendre les seves necessitats en el dia a dia.

tracking