SEGRE

Marina Pifarré Rovira

Aliments de proximitat i locals

socialització. A banda de botigues també s’han recuperat una acadèmia de repàs escolar i un taller de pintura, així com una petita taberna.

socialització. A banda de botigues també s’han recuperat una acadèmia de repàs escolar i un taller de pintura, així com una petita taberna.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Només un 35% dels consumidors compra aliments locals i prop del 50% ho fan de productes espanyols i, per tant, l’altre 50% opta per altres de forans. De fet, està poc valorada la consideració d’on procedeixen els productes que consumim, només el 20%. És molt, molt important conscienciar, informar i assessorar sobre la procedència del producte que mengem. És per això que l’associació de productors de l’horta de Lleida, sindicats i altres ens unim en defensa del producte de proximitat.

El consumidor avui en dia utilitza eines i robots per cuinar i diferents productes fàcils i ràpids de preparar. Les compres cada cop estan més gestionades per internet o grans superfícies, quasi un 20% del total. Hem de fer créixer les cistelles de productors a les xarxes i així augmentaríem, amb tota seguretat, les vendes de proximitat.

Som un territori de venda de proximitat agroalimentària, amb una agricultura amb una història rica i viva. Només cal polítiques per al bé dels nostres consumidors i, alhora, aconseguirem el bé per als nostres productors. No sóc política però sí que puc fer el millor per a la gent que estimo i conec i treballaré per aconseguir-ho. No m’agrada dir paraules buides, sempre les dic fruit del convenciment, treball i raonament.

tracking