SEGRE

Armando Corrochano Moya

'Big data': La gran amenaça de la intimitat

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Saber és poder i el poder té un preu.

Quin? D’entrada, i en el camp de les comunicacions digitals, una pèrdua de la intimitat i una petjada digital personalitzada.

Tot el que fem deixa un rastre. Des de les compres que fem amb les targetes de crè· dit, les publicacions a Twitter o les nostres cerques i hàbits de navegació a Internet. Les grans corporacions tenen, en el big data, un gran aliat per anticipar les nostres conductes i comportaments i crear d’aquesta manera, per a nosaltres, una campanya de marketing imbatible.

Però, hem de confiar en el fet que les empreses que ges· tionen tota aquesta quantitat d’informació tenen un compromís ètic envers la ciutadania? Molt probablement, si les poguéssim qüestionar sobre aquest assumpte, una gran majoria ens asseguraria que, per tal de satisfer tota mena de clients, resulta condició indispensable tenir un millor coneixement dels seus gustos i necessitats i que, per això, se’ls ha d’espiar.

Si amb això no en tenim prou, no vull pensar en tot allò que podria passar si tota aquesta informació que capten les grans corporacions acabés en mans dels hackers. Imagineu quin dany ens podrien arribar a fer!

tracking