SEGRE
Una vigilant de zona blava a l’imposar aquesta setmana una multa a un vehicle.

Una vigilant de zona blava a l’imposar aquesta setmana una multa a un vehicle.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

La meva carta és per denunciar el funcionament de les targetes de minusvalidesa de categoria conductor no-titular, que últimament proliferen a la nostra ciutat. Estan ocupant aparcaments de reserva de minusvalidesa, ubicades al costat d’on viuen o treballen persones que per la seva mobilitat reduïda necessiten tenir un aparcament al costat, ja que no poden utilitzar cap altre mitjà de transport.

Com a persona minusvàlida amb mobilitat reduïda vaig demanar en el seu moment a l’Ajuntament una plaça al costat mateix del portal de casa. Moltes vegades, arribo i està ocupada per cotxes amb targeta de conductor no-titular. Truco a la Urbana i em contesten que tenen els mateixos drets un conductor titular amb mobilitat reduïda que un conductor no-titular que no té una mobilitat reduïda, encara que visqui tres carrers més avall.

Informat per fonts no oficioses de l’ajuntament de Lleida em diuen que, a l’hora d’entregar aquestes targetes de titular no-conductor, informen verbalment que la seva utilització és per a l’ús de la persona minusvàlida en els seus desplaçaments, però una vegada ja no ho necessitin, el conductor no pot aparcar en zona reservada, en càrrega i descàrrega o en parquímetre sense pagar les taxes corresponents. Aquesta és la teoria, a la pràctica una vegada sí i l’altra també veus la utilització incorrecta per part de parents, amics, etcètera, del minusvàlid, que sense ser ell al cotxe utilitzen la targeta de titular no-conductor per desplaçar- se on els doni la gana sense el minusvàlid. Fins i tot es fan fotocòpies per així poder utilitzar la mateixa targeta diferents conductors.

Això perjudica i crea una indefensió total a les persones minusvàlides que sí que necessiten utilitzar cotxe per a la seva mobilitat i poder aparcar en zones reservades.

Suplico a la Corporació una regulació clara de l’ordenança municipal sobre la utilització de les targetes de minusvàlids on es reflecteixi: diferenciació entre targeta conductor titular i conductor no-titular i que la targeta de conductor no-titular ha de servir per al desplaçament del minusvàlid i que la targeta no la pot utilitzar el conductor en el seu propi benefici per aparcar on vulgui; preferència del domicili del minusvàlid en la reserva d’aparcament que hi hagi al costat de casa seva, sense perjudici d’altres zones reservades per al correcte desplaçament per la ciutat; revisions continuades d’aquestes targetes, no cada deu anys; retirada automàtica de targetes de minusvàlids morts i no esperar que caduquin.

I sobretot que la Guàrdia Urbana i Serveis Socials es coordinin i en facin seguiments d’ofici i regularment, no com fins ara que “diuen” que si veuen de facto irregularitats les retiren. Clar que prèviament algú, cansat com jo, diu a Serveis Socials i a la Guàrdia Urbana notificant la irregularitat, t’hi enfrontes discutint de si tens o no raó, passant-se uns a d’altres el tema... I després de dies i dies “fan alguna cosa”. Això sí, la notícia surt a la premsa. Però continuem perjudicades les persones amb dificultat de mobilitat.

Gràcies per publicar aquesta carta i espero que pugui servir per a alguna cosa.

tracking