SEGRE
La columna de fum, ahir des dels afores de Maials

La columna de fum, ahir des dels afores de MaialsAMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Amb aquesta carta vull donar les gràcies a totes les persones que van ajudar a apagar el gran l’incendi de la setmana passada. Gràcies als bombers per la seva bona feina. Veritablement, s’ha de ser molt valent per posar-se davant d’aquelles columnes de foc i fum que nosaltres vèiem de lluny. També cal donar les gràcies, encara que amb molt menys entusiasme, als seus comandaments, molt més preocupats a preservar un espai natural abans que un territori.

Dit això, aquesta carta és per donar les gràcies a la nostra gent.

El meu agraïment més fort és per als nostres pagesos, els homes de Maials que van treure els tractors, els cultivadors, les cisternes d’aigua, ensulfatadores, tot el que pogués servir per fer tallafocs, apagar, dins de les seves possibilitats, i remullar el que calgués. A l’alcalde i al seu equip de govern al capdavant per coordinar la logística i l’avituallament, i l’agraïment a la nostra gent, convocada amb pregons i per un grup de WhatsApp, en què hi ha tothom des del dimecres 26, quan a mitja tarda, a Maials, s’havia fet de nit per la gran quantitat de fum i cen· dra que teníem, i tots es van començar a mobilitzar per fer tasques de prevenció tot i que el foc encara era lluny. El dijous dia 27, quan al matí semblava tot apagat, però amb la calor del migdia tot va tornar a començar amb una virulència que espantava, ells es van enfrontar al foc, que vèiem pràcticament al costat del poble, sense comptar amb cap mena d’ajuda, ni de bombers terrestres ni de mitjans aeris. Tots ens havien abandonat. Aquella tarda i nit ells van salvar el territori.

Divendres, vull creure, que no ho sé, que, d’alguna manera, sigui per les maniobres que va fer l’alcalde o pels mitjans de comunicació, o perquè es van adonar els comandaments que l’havien fet de l’alçada d’un campanar, l’ajuda va arribar, modestament, però va arribar. Però els nostres pagesos van continuar alerta, apagant petits focus, remullant tot el que calgués durant tot el cap de setmana amb tota l’“artilleria” de què disposaven. Veritablement, sempre els estarem agraïts. És molt fàcil quedar-se a casa per interactuar i respondre les notícies de les xarxes, això ho sabem fer tots, però és veritat que el foc fa molta por.

El nostre terme tardarà molts anys a ser el que nosaltres hem conegut, però sense aquestes persones hauria sigut molt pitjor.

Gràcies, veïns de Maials, pel que vau fer per al territori.

tracking