SEGRE

Joel Bastons Vilaltella

Mollerussa: un institut molt discutible

Cap del Grup Municipal del PSC

El nou centre educatiu, davant les obres de construcció de la pista poliesportiva.

El nou centre educatiu, davant les obres de construcció de la pista poliesportiva.J.GÓMEZ

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El diari SEGRE s’ha fet ressò aquests darrers dies de la construcció d’un nou Institut d’Educació Secundària (IES) a Mollerussa. Aquest Institut que s’està construint serà un centre exclusivament per a Secundària; els estudis de Batxillerat s’hauran de cursar en altres centres. Construir és una manera de dir-ho. El nou Institut el forma un conjunt de 23 mòduls prefabricats col·locats sobre uns fonaments, situats en una zona d’horts urbans on ha calgut condicionar l’espai i urbanitzar els accessos. Tot plegat: ha calgut adquirir el terreny (6.998,71 m² a pagar l’ajuntament, l’import dels quals encara no coneixem), fer els fonaments per instal·lar els mòduls (226.077 €, finançats al 50% entre la Conselleria d’Educació i l’ajuntament que, de moment, avança l’import global) i la urbanització i enllumenat de l’accés, des del carrer Josep Tarradellas, al darrere de la guarderia El Niu (139.976 € que assumeix íntegrament l’ajuntament).

La previsió és que el nou Institut aculli promocions d’uns 45 alumnes, com la que l’ajuntament de Mollerussa, per temptejar la bona disposició dels implicats, va ubicar aquest curs passat a l’antic Hotel Cal Duch (aquella era de 47) o la que començarà aquest setembre, de 45.

La procedència d’aquests alumnes és la mateixa ciutat de Mollerussa i alguns municipis de la comarca. Mollerussa té una important oferta educativa per satisfer les necessitats de la ciutat i de la part de comarca que hi està educativament vinculada (unes altres parts del Pla d’Urgell les van vincular a Bellpuig i a Bellcaire d’Urgell). En allò que pertoca a Mollerussa, a més d’unes magnífiques guarderies i centres d’Infantil i Primària, la ciutat disposa de tres centres d’Educació Secundària i Batxillerat (IES Terres de Ponent, IES La Serra i Centre La Salle) i dos centres de Formació Professional (La Salle i l’Institut Mollerussa).

Aquesta oferta educativa és més que suficient per atendre les necessitats actuals, especialment si es tracta d’ubicar 45 alumnes més per curs als centres ja existents. Construir un nou Institut implica una despesa pública molt important, especialment si es té en compte l’estat físic en el qual es troben les instal·lacions d’alguns dels centres actuals esmentats, especialment l’IES Terres de Ponent, que necessita una important i urgent inversió de recursos per a la modernització i adequació de les seves instal·lacions. Gestionar la hisenda pública amb l’alegria que posa l’alcalde Marc Solsona quan gasta els diners de tots no deixa de ser un despropòsit i un malbaratament de recursos públics.

Per tant, volem deixar clara la nostra posició: benvinguda sigui la disponibilitat de professors addicionals que el Departament d’Educació pugui destinar als centres educatius de Mollerussa, prou necessitats hi ha de personal per atendre la diversitat i la complexitat de les noves situacions, però és molt més important i urgent invertir en els centres existents que fer-ne un de nou amb mòduls prefabricats i en un indret, a més, difícilment justificable. Temps al temps.

tracking