SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Les noves tecnologies, com la informàtica, la robòtica, les comunicacions via satèl·lit i altres avanços, són molt positives i útils per a l’evolució de la humanitat. Només fa 40 anys semblava impossible que poguéssim parlar i veure’ns des de qualsevol punt del món (jo sempre he admirat aquestes novetats). Però tots els excessos comporten males conseqüències.

Els bancs i les caixes són un dels col·lectius que, a l’aplicar aquestes noves tècniques desmesurades, han ultratjat la majoria dels seus clients i han reduït molts empleats. Els caixers electrònics són molt útils per poder fer algunes gestions i, fins i tot, si la màquina no funciona, et diu “em sap molt greu”, però no pots contestar-li: “A mi també.” Hi ha moltes gestions que han de fer-se personalment. També hi ha gent gran que no pot disposar dels seus diners perquè no saben fer-ho amb el caixer electrònic, a més, hi ha oficines que tanquen per vacances. Aquestes entitats obtenen beneficis milionaris, només a la demarcació de Lleida, i els primers sis mesos d’aquest any hem pagat prop de 35 milions d’euros només en comissions.

D’altra banda, moltes criatures i jovent passen més hores mirant les pantalles que estudiant. En un titular del diari La Vanguardia explicava: Moltes pantalles = males notes. A la mateixa notícia es comentava que el fracàs escolar és més elevat entre els alumnes addictes a internet. També aquí a SEGRE he llegit que la major part dels nens i nenes a Catalunya han patit violència virtual.

Cada vegada més, la gent parlem menys entre nosaltres. Ens enviem un missatge i hem d’esperar que ens contestin. Hi ha grups de jovent que, a les festes, estan tots callats i amb el mòbil a les mans. Les famílies parlem poc i estem massa pendents de la televisió. Moltes criatures ja no juguen i no fan exercici. Si continuem amb aquesta tendència, passarà el que va dir el gran savi Albert Einstein: “Quan la tecnologia domini la humanitat, només hi haurà generacions d’idiotes.”

tracking