SEGRE

Joan Cosme Fondevila Peró

Carta oberta a Francesc Viaplana

L’alertadora Pallaresa

L’alcaldable d’ERC a la Seu, Francesc Viaplana.

L’alcaldable d’ERC a la Seu, Francesc Viaplana.C. SANS

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Xesco, com bé sabràs, ERC va presentar el 19 d’agost passat una moció de censura al Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb l’ajut de dos trànsfugues de Junts. Com a president d’ERC de l’Alt Pirineu i futur alcalde de la Seu d’Urgell, no has badat boca. Bé, has fet un tímid comunicat descriptiu en què els dos trànsfugues convergents s’han convertit per art de màgia en consellers independents i t’has quedat tan ample.

No sé de quina pasta estàs fet, però està clar que no vals el que cobres, o millor encara, no vals el que et paguem, i t’explicaré per què. Coneixes perfectament el codi de conducta d’ERC que tots els regidors heu signat abans de ser candidats per ERC, saps que el transfuguisme a ERC està penat amb l’expulsió del partit, sigui per acció o per omissió. Del que ha passat al Pallars Sobirà, tu n’ets el més alt responsable i, després del trist comunicat que publiques hauries de dimitir, perquè no se m’acut un cas de transfuguisme més clar que aquest i perquè molt em temo que la moció de censura té la teua especial benedicció.

El dia que et vaig conèixer, la primavera del 2015, voltaves pel Sobirà com un pollastre sense cap mirant de tancar llistes amb un freak de la política pallaresa, sí, l’home de les barbes llargues, sempre amb la seua carpeta blava. Un especialista a fer llistes fantasma que, per cert, ara fa llistes fantasma per al PSC. De fet, el 2015, tu mateix vas promocionar un parell de llistes fantasma per ERC, quin paperot!

De les nostres desavinences pel que fa al concepte de llibertat d’expressió d’un regidor electe, ara se’n podria escriure un bon dossier. En el moment en què es van produir, et vas posar al lloc que et mereixes, al costat dels poderosos de l’aparell del partit i lluny de la democràcia i de la llibertat. Tristament, és on et trobes encara avui.

No et retrec les teues patètiques aportacions en l’actual legislatura al Parlament perquè no et vaig votar, però ara, en les municipals, sí que vaig votar ERC i t’exigeixo que facis complir el codi ètic del partit o que pleguis.

No em diguis que esperareu que la carrinclona Comissión de Transfuguismo del vostre estimat Congreso de los Diputados decreti que el que ha passat al Pallars és transfuguisme. No cal, Francesc, tu saps perfectament que ho és.

Tu saps molt bé per què s’han esdevingut tots aquests fets, com s’ha forçat la màquina com mai s’havia forçat, com s’han sortejat llocs de feina abans de les eleccions i com s’han assegurat menjadores públiques després. Una vergonya de la qual tu ets el màxim responsable.

De fet, de la teua patètica gestió del cas Monterde, impedint que fos el candidat d’ERC a Sort, ara n’ha sortit l’estrambòtica moció de censura i tota l’ona de xoc associada. Ah, i això sense parlar del trencament d’Esquerra Republicana a la Cerdanya, del qual tu també ets el responsable. No engeguis més projectes, perquè, si no, Esquerra al Pirineu podria morir d’inanició ètica.

Com jo mateix us avançava en una carta anterior, Francesc Viaplana no farà res de res. Esperarà amagat al seu cau que els seus amics del partit li tirin una llonza i quan arribi el moment i sigui alcalde de la Seu d’Urgell mirarà de no fer massa el ridícul. Bon vent, Francesc, et farà molta falta.

tracking