SEGRE

Carta oberta de Francesc Viaplana

President d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran

L’alcaldable d’ERC a la Seu, Francesc Viaplana.

L’alcaldable d’ERC a la Seu, Francesc Viaplana.C. SANS

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Dissabte passat, el seu diari va publicar Carta oberta a Francesc Viaplana, amb aquest escrit pretenc respondre aquesta publicació.

Joan, començo a escriure aquestes línies amb la sensació que m’estic equivocant, que entro al teu joc, però una cosa és que desbarris al teu blog i l’altra és que ho publiquis al diari. Aquesta és l’única resposta que obtindràs de mi per més escrits que facis, però aquesta vegada em veig obligat a defensar la meva honorabilitat.

En el teu escrit em fas responsable de tot com a president regional d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran. Però, ai las!, la passada legislatura, sent regidor per ERC, tu no volies saber res ni de la comarcal ni de la regional. En aquell cas, segons tu, jo no era responsable del que feies o deies tu. Però anem per parts i centrem-nos en la teva carta.

En primer lloc, em responsabilitzes de la moció de censura al Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Si llegeixes el reglament d’ERC, les federacions regionals no intervenen en els pactes dels Consells Comarcals, aquests són acordats per les federacions comarcals i validats per la direcció nacional. Una moció de censura no pot prosperar amb vots trànsfugues, el secretari de l’administració no ho permetria. En el ple de constitució del Consell Comarcal hi va haver un conseller (que jo ni conec, ni hi he parlat mai) que es va adscriure al grup mixt, el vot d’aquest conseller, amb els 9 vots de Fem Municipi – ERC, és el que va fer prosperar la moció. Jo no hi vaig intervenir en res.

Pel que comentes de les nostres desavinences en el concepte de llibertat d’expressió, tu sempre vas dir i vas fer el que vas voler, vas anar absolutament a la teva. Jo l’únic que et demanava és que ho compartissis amb la comarcal, ja que les teves accions tenien una repercussió en la resta de companys, però no hi va haver manera.

Després dius que, com que no vas votar ERC a les eleccions al Parlament, no em pots retreure la meva acció política. No ho comparteixo, jo estic al Parlament per defensar els interessos dels pirinencs i pirinenques, independentment de si m’han votat o no, i de la mateixa manera estic a disposició de tots els ajuntaments siguin del color que siguin, i tots em poden retreure el que vulguin. En canvi, pel fet d’haver votat ERC a les municipals, et creus amb el dret d’exigir la meva dimissió com a president regional, un cop més t’equivoques, ja que els únics que poden exigir la meva dimissió són els militants d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran, i per dues vegades he obtingut la seva confiança unànimement. En el pròxim congrés regional no presentaré candidatura a la presidència regional, no pel que tu puguis dir o pensar, sinó perquè després de vuit anys crec que és el moment de donar pas a altres persones.

De terceres persones no en parlaré, en tot cas t’asseguro que una vegada més vas del tot equivocat. Com pel que comentes de Cerdanya, en què ni tan sols has parlat amb la comarcal cerdana o la Presidenta del Consell Comarcal. Resumint, en la teva carta no n’encertes ni una. Ets professor, però no per això et creguis que pots donar lliçons de tot. Finalment, un consell, parla amb totes les parts abans de disparar a tort i a dret, perquè al final tots som amos dels nostres silencis i esclaus de les nostres paraules.

tracking