SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Em dirigeixo avui a vostè, després d’haver passat part de l’estiu esperant una resposta per part de l’Ajuntament d’Artesa de Lleida referent a les estades que han organitzat per als infants del poble. El problema ha estat negar el dret a la participació del meu fill pel fet de necessitar un suport addicional a l’activitat. Els infants amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) tenen dret a gaudir de les mateixes activitats que la resta d’infants de la seva edat i això no ho dic jo, Sr. Director, ho diu l’Organització de Nacions Unides i la mateixa Constitució espanyola. El meu fill té 3 anys i no estic disposada a passar pel mateix cada any.

A finals de juliol, un cop passades les estades, rebo la resposta. Em diuen que aquest any havia anat tot bé i que havien valorat que no es necessitava personal de suport, quan aquest personal es va demanar per atendre els menors inscrits amb NESE. Sí, Sr. Director, va anar tot bé gràcies a la bona voluntat de la directora de les estades, que va fer tot l’humanament possible per atendre tots els infants i no rebutjar-ne cap, van fer una molt bona inclusió i van treballar tot el mes perquè aquests infants poguessin gaudir igual que la resta. Sr. director, permeti’m una última reflexió: jo pago els impostos a Artesa de Lleida, i dels meus impostos una part són per pagar els sous dels regidors i l’altra per a la seguretat social de l’alcalde. De veritat que una part dels nostres impostos no poden tenir com a finalitat la vetlla d’infants que ho poden necessitar? La inclusió de tota persona a la societat és un dret, un dret que la llei reconeix, els drets humans també.

Aquest estiu el silenci ha estat la resposta per part de l’Ajuntament i a sobre s’han rentat les mans, per què no els interessa la inclusió? Què passarà l’any vinent? La consideració primordial en activitats on participen infants ha de ser la protecció de l’interès superior d’aquests i en aquest cas l’Ajuntament, com a organitzador d’aquestes activitats de lleure s’haurien d’haver pres les mesures necessàries per assegurar que tots els infants gaudeixin plenament de tots els drets humans i llibertats fonamentals en igualtat de condicions amb els altres nens i nenes.

Jo vetllaré per intentar que això es compleixi i tots els infants d’Artesa de Lleida tinguin les mateixes oportunitats.

tracking