SEGRE

Equip de govern de lajuntament de Miralcamp

Sobre el cementiri de Miralcamp

Fèretres acumulats al cementiri de Miralcamp.

Fèretres acumulats al cementiri de Miralcamp.JUNTS PER MIRALCAMP

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

L’equip de govern de l’Ajuntament de Miralcamp posa de manifest que, davant les recents publicacions i imatges a les xarxes socials i a la premsa en relació amb la gestió dels residus d’origen funerari del cementeri de Miralcamp, vol fer públic el següent comunicat:

Som plenament conscients de la gestió incorrecta i de la destinació final que tenien fins ara aquests residus, que consistia en l’acumulació anual dels taüts i que acabava amb la seva crema. Aquest protocol d’actuació, establert des de fa molts anys al nostre poble, no complia amb la legislació vigent que data de l’any 1997. La major part dels residus d’origen funerari que s’observen a les imatges publicades són una mostra d’aquesta inadequada gestió duta a terme fins al moment pels anteriors governs del consistori, que eren del mateix grup polític que ara fa la denúncia.

Davant d’aquesta situació, l’equip de govern actual ja ha iniciat les gestions i consultes pertinents per tal de tractar, d’una manera adequada i d’acord amb la legislació vigent, aquests tipus de residus, i s’han buscat les empreses autoritzades per fer-ne el transport i l’eliminació definitiva. Des de l’equip de govern es vol treballar per resoldre de la millor manera possible les diferents situacions i problemàtiques que van sorgint i que ens anem trobant, com per exemple la neteja i desinfecció del solar veïnal a la Llar d’Infants, que no s’havia realitzat des de fa sis anys i era un focus de rosegadors i paràsits.

Per últim, sense fer retrets ni buscar culpabilitats ni confrontacions, volem continuar treballant pel bé comú i la bona convivència i respecte entre tots els veïns i veïnes del poble.

tracking