SEGRE

Laura Salamero

Omplir-se la boca de “discapacitat”

Lleida

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Aquesta és una carta de denúncia. La Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos, S.A., S.M.E. –societat mercantil participada íntegrament per l’Administració de l’Estat a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI)–, compta actualment amb un procediment obert per a la incorporació de 4.055 llocs de treball com a personal laboral fix, dels quals 60 places corresponen a la província de Lleida. Les bases que regeixen aquesta convocatòria estableixen també específicament que “Correos contratará personas con discapacidad, mediante el procedimiento específico previsto convencionalmente, a fin de contribuir a su integración en el empleo”.

Fantàstic, oi? El titular podria ser “Correus promou la integració laboral de les persones amb discapacitat”. Ara bé, quan vostès vulguin conèixer quines són les places que es reserven a persones amb discapacitat, o quantes d’aquestes van destinades a persones amb discapacitat intel·lectual, la resposta que rebran del deficient servei d’informació que ofereix l’empresa és la següent: “No disposem d’aquesta informació. Cal que es paguin les taxes d’inscripció i, un cop superat el procés selectiu, si s’escau, s’assignarà el lloc de treball a la persona amb discapacitat.” No cal que afegeixi res més, perquè cau pel seu propi pes.

No s’hi val. No s’hi val a omplir-se la boca amb paraules tan significatives com “discapacitat” per després buidar-les de contingut i fer perdre tot el valor i el de la llarga i àrdua lluita per a la igualtat de drets i oportunitats de les persones amb discapacitat.

tracking