SEGRE

Antoni Palau

Vueling: una experiència més enllà de volar

Imatge d’un taulell de facturació de Vueling al Prat.

Imatge d’un taulell de facturació de Vueling al Prat.EFE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Vueling no para d’innovar. No val a badar si es vol fer front a la competència! Superat allò que ja fa tothom de volar en seients amplis i amb un servei de vol extraordinari, ara els de Vueling sortegen amb cada vol un cert nombre de serveis sorpresa, totalment gratuïts. A banda del cancel·ling o l’endarrering, que són, amb diferència, els serveis de més èxit entre els seus clients, també hi ha el trenquing, una experiència vital que va més enllà del vol i es perllonga durant mesos després. Un pot escollir entre quedar-se només amb el trenquing (et trenquen la maleta i prou) o bé optar pel paquet complet i continuar amb el burling (et trenquen la maleta, es passen pel folre els drets del passatger –fins i tot els que ells mateixos recullen al seu web– i es burlen de tu).

La meva filla està molt contenta: Vueling la va obsequiar amb un servei de trenquing a mitjans de maig en un vol de Barcelona a Amsterdam. En arribar a l’aeroport de Schiphol, es va trobar la maleta molt ben trencada. Il·lusionada per la sort que havia tingut, va fer la corresponent paperassa a l’aeroport perquè li acreditessin que, efectivament, li havia tocat la rifa i que podia optar al servei de burling. Amb aquest justificant i les dades del vol, seguint les instruccions, va presentar tota la documentació al web de Vueling, així com per correu electrònic. La maleta no era res de l’altre món, però era relativament nova i li havia costat uns 80-90 euros. Afortunada ella, va aconseguir també el servei de burling. La primera resposta de Vueling va ser que de la maleta li donaven 50 euros per ser aquest el preu màxim que tenien taxat. Com que no és pas això el que estableix la seva normativa de transport d’equipatges, no va acceptar aquesta solució. Aleshores, Vueling li va demanar que enviés tota la documentació original per correu certificat a l’apartat de correus de Vueling Equipajes de Madrid, juntament amb la factura de la maleta nova que va haver de comprar, per cert, per un import de 90 euros (IVA inclòs). Un parell de mesos després, i sense resposta, va arribar la carta certificada retornada amb un segell de Correus que deia “Causó baja en apartado”. La meva filla i jo vam quedar extasiats. Va ser sens dubte el moment més àlgid de l’experiència burling.

Animats pel bon tracte rebut, vam tornar a adreçar-nos a Vueling per correu electrònic per poder explicar el que ens havia passat i que, si no ens proposaven un final de burling més emocionant, ens quedaríem molt decebuts. La resposta va tornar a ser: o 50 euros o res.

I així estem. Vaig prometre als de Vueling dues coses. La primera és que faria tot el possible per difondre aquests excel·lents serveis. La segona és que, per 90 euros, farem la paperassa que calgui per descobrir les diferències entre burling i frauding.

tracking