SEGRE
Fragment d'un vídeo del moment en què és atès el jove d'Artesa de Lleida al Prat.

Un lleidatà perd la visió en un ull per una pilota de goma o foam a l'aeroport del PratVilaweb

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Com a catalana que sóc, cada cop m’avergonyeixo més dels nostres dirigents (independentistes sí o sí). No toleren cap diàleg. Per què convoquen els estudiants a manifestar-se i fer vaga? Doncs, en primer lloc, perquè no han viscut la postguerra i no saben el que és treballar per sortir de la gana. En segon lloc, la majoria tenen els pares que paguen i no s’han de preocupar de treballar per mantenir una llar. On és el dret dels professors i els alumnes que volen anar a classe? Vaig llegir la nota de la professora a qui van obligar a acabar la classe 10 minuts abans perquè a uns quants els va passar pel cap, perquè és així com fan les coses els indepes: el pensament dels altres no els importa. Avui escoltava un comerciant de Barcelona: “Nosaltres vivim del comerç i del treball, però, si passa un piquet i ens ocasiona destrosses, hi sortim perdent.” Doncs haurem de fer vaga, no perquè vulguem, sinó perquè ens obliguen. Això és pacifisme i democràcia? Per a mi no, és dictadura pura i dura.

El president RacisTorra és un fals. Per un costat, incita els violents i, per l’altre, diu que amb els Mossos para la violència. Mentida. O una cosa o l’altra. Anem enrere. Si els que dirigien els Mossos el famós 1 d’octubre haguessin actuat com havien de ferho, no s’haurien produït actes tan violents. No hauríem vist porres als col·legis si haguessin estat tancats. Ara potser se n’adonen i els Mossos estan a l’altura i col·laboren amb altres forces, ja que, al cap i a la fi, la seva missió és la mateixa. Una altra persona ferida a l’ull amb una pilota de goma. Ja saps a què t’exposes quan vas a provocar violència. Hi ha una dita catalana que diu “Si no vols pols, no vagis a l’era”. Abans d’ahir a la nit, els Mossos van avisar 5 vegades abans d’actuar i la gent que no volia follón es va anant separant, però els folloneros CDR i no sé quin altre mot, potser Tsunami, a fer follón, a cremar contenidors i a provocar; doncs les forces de seguretat van actuar. Es veu que la sentència de procés havia de ser absolució, o això és el que diuen, doncs no. Qui la fa, la paga. Si un ciutadà infringeix alguna llei, se’l jutja i surt la pena, per tant, els que van infringir unes lleis, amb prepotència i orgull, ara els toca complir igual que tothom. Encara tenen la barra de dir “ho tornarem a fer”.

Amb una mica de seny hem d’intentar modificar la constitució i, si es vol votar, fer-ho amb condicions i no com ho van fer l’1 d’octubre, que alguns va votar fins a tres cops sense donar el DNI. Potser perquè també el volien català com el Puchi, que es passejava i volia fer anar el DNI català. També em fan gràcia molts pobles quan diuen “Poble de la República Catalana”. Dono la raó a aquell mosso que deia a un ciutadà: “La república no existe.” Quan es voti i la majoria sigui sí, doncs ho acceptarem i els diré a aquests pobles que callo, però per caprici d’uns quants no tenim per què acatar aquells qui no la volem o la volem, però com cal.

tracking