SEGRE

Montse Mínguez

Complir amb la paraula

Diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés

Mínguez s’estrena com a aspirant a diputada.

Mínguez s’estrena com a aspirant a diputada.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Governar és, entre moltes altres qüestions de responsabilitat, complir amb la paraula donada. Així ho ha fet i ho demostra, un cop més, el Govern de Pedro Sánchez. Dit i fet. Aquest dijous, 24 d’octubre de 2019, és ja un dia històric.

L’exhumació de les despulles de Francisco Franco no és un acte d’oblit ni d’intent d’esborrar aquesta part de la memòria negra d’Espanya; és un acte de justícia per a les víctimes de la dictadura i les seves famílies. Era una anomalia democràtica. Per fi, doncs, es posa fi a una demanda històrica dels ciutadans i ciutadanes que van patir l’horror de la Guerra Civil i el posterior règim. Es tanca així una etapa i se n’obre una altra, la que ha de convertir el Valle de los Caídos en un museu sobre l’horror de la dictadura franquista, com s’ha fet en altres països amb llocs similars com les construccions dedicades a la seu del partit nazi a Nuremberg o el centre de tortures de l’ESMA a Argentina. Alguns deien que mai arribaria aquest dia, però al final com sempre he defensat, en política s’ha de dir la veritat i complir amb els nostres compromisos. L’exhumació del dictador Franco és una gran victòria de la democràcia espanyola davant els extremistes i la ultradreta. Els que creuen que Espanya és seva han d’entendre que aquest país és de tots i totes. És així com un país avança, sense bloquejar ni retrocedir. En poc temps al govern hem demostrat que es poden dur a terme nous i grans avenços socials. Queda camí per recórrer, és ben cert, i és en aquest camí on volem seguir treballant, en educació, sanitat, emancipació juvenil, i la lluita contra l’atur i la violència de gènere. Ara però toca reconèixer que per fi ha triomfat la democràcia, la dignitat, la memòria, la reparació i es fa justícia amb el passat.

Amb aquestes línies també vull fer un recordatori als nostres companys i companyes que ja no estan i que esperaven aquest moment de justícia. Han de ser el nostre exemple. Van donar el millor de les seves vides per construir el país d’avui. Defensem-lo.

tracking