SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Em refereixo a la carta que va publicar aquest diari amb el títol Ètica dels càrrecs públics el dia 15 d’octubre, de l’exalcalde de Torrefarrera Alejandro Mir i Fo. En aquesta es fa referència a mi (el propietari) sense anomenar-me i m’atribueix coses que no són veritat.

Sr. Mir, vostè i jo, a part d’una o dos vegades que l’he visitat al seu despatx per requerir el seu servei professional com a advocat, no ens hem reunit ni comunicat en cap altra ocasió. Difícilment vostè pot parlar del que jo opinava o sentia sobre la requalificació a zona verda de les meues parcel·les edificables si no és inventant-s’ho. Mai, ni vostè ni ningú del seu Consistori, no es va dignar a contactar-me per parlar de la requalificació de les meues parcel·les edificables o dels drets que podia exercir. Sabia que jo visc a Barcelona i, si no tenia el meu telèfon, era molt fàcil d’esbrinar-lo.

En tot cas, sí que va ser ben fluida la meua relació amb l’ajuntament quan es va tractar de cessió de terrenys i despeses d’urbanització. No me’n vaig assabentar (la requalificació a zona verda) fins que, em sembla que va ser l’any 2011, l’ajuntament del ja alcalde Latorre em va contactar per arribar a un acord de possible permuta o expropiació o venda. Mentrestant, vaig concedir a l’ajuntament permís per a aparcament de vehicles a les meues parcel·les. No pensa vostè que requalificar com a zona verda, al cap de pocs anys d’haver estat urbanitzades, unes parcel·les edificables (d’un valor cadastral de 62.400 euros l’any 2003 fins als 790.727 euros del 2018) mantenint el mateix valor cadastral i, per tant els IBI, com si fossin edificables, podria semblar-me una ******? El 2003 vaig vendre una de les parcel·les de 669,16 metres quadrats procedents de la mateixa finca rústica original (el Portell) pel preu de 451.000 euros. Fent una simple proporció amb els 1.724,84 metres quadrats de les dos parcel·les de les quals parlem, aquestes, el 2003, podríem dir que tenien un valor total de mercat de 1.162.506 euros. Afegeixin- li tots els IBI i impostos de patrimoni que he hagut de pagar durant aquests anys.

Potser no és aquest el principal problema urbanístic de Torrefarrera, com vostè recrimina a l’actual alcalde en la seua carta, però sí que penso que és una de les injustícies més grans que se li puguin fer a un propietari per part del seu ajuntament, i que l’actual alcalde hagi provat de mitigar arribant a un acord de compravenda per 425.000 euros. En una cosa que vostè escriu a la seua carta no puc estar més d’acord, Sr. Mir. En efecte: Si l’ajuntament que vostè presidia no m’hagués estafat, l’actual no hauria tingut ocasió de rescabalar-me en part.

tracking