SEGRE
L’edifici principal de l’hospital Arnau de Vilanova

L’edifici principal de l’hospital Arnau de VilanovaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Aviat farà un any que em van diagnosticar un tumor al còlon mitjançant una colonoscòpia a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Els primers dies són angoixants fins que no se saben amb certesa els resultats de totes les proves diagnòstiques fetes a través del Servei de Diagnòstic Ràpid d’aquest hospital i, malgrat que aquestes proves es realitzen en quinze dies, el temps es fa etern. He tingut la immensa sort que la detecció ha sigut precoç, l’operació per laparoscòpia va ser un èxit i el tractament oncològic que he seguit durant sis mesos no ha tingut gaires efectes secundaris. Ara que ja està tot passat i superat, vull escriure unes línies d’agraïment a tots i cadascun dels professionals que m’han atès, a mi en particular, i que atenent diàriament moltes persones que, com jo, passen per un procés gens fàcil de gestionar emocionalment.

Vull començar fent un agraïment a la meva metgessa de família del CAP Onze de Setembre quan va sospitar que alguna cosa no anava bé, passant pels professionals que fan les proves diagnòstiques: analítiques, TAC, colonos, etc., sempre amb un tracte agradable i respectuós, també per a Cirurgia, professionals molt joves i preparades que em van donar tot tipus d’explicacions quan calia, l’ingrés postoperatori, que va ser breu, però molt afable, i sense oblidar el Servei d’Oncologia, aquest gran servei associat amb la paraula tabú de sis lletres: càncer, paraula que hauríem d’aprendre a “normalitzar”, ja que avui dia es detecten molts casos però també se’n curen molts i cada vegada més, per sort i gràcies a la ciència.

També vull recalcar la importància del Servei d’Hospital de Dia Oncològic, on es fan els tractaments de quimioteràpia entre d’altres, i on els seus professionals et fan canviar la por al que es desconeix del primer dia per la normalitat, i fan que tot sigui més fàcil de suportar.

En definitiva, un agraïment molt sincer a tots ells, ja que en tot moment he tingut la sensació d’estar en bones mans i m’he sentit acompanyada. El Dr. Manel Esteller, prestigiós investigador oncològic, diu que, gràcies a la investigació, cada dia ens creuem pel carrer moltes persones que han patit un càncer i no ho sabem perquè és una malaltia que es cura. A partir d’ara jo seré una d’aquestes persones i estic feliç que així sigui. Gràcies!

tracking