SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Fa uns dies, en un missatge al seu perfil de Twitter, la filòsofa i escriptora Montse Barderi confessava que es trobava en una presentació del seu nou llibre La memòria de l’aigua a Lleida i que hi havia zero assistents. D’una banda, admiro la manera com ella parlava d’aquest esdeveniment –feia conya i es mostrava agraïda pel fet d’estar a la ciutat i poder conèixer-la encara més– però, de l’altra, em sembla trist que això passi.

Llegir és un dels hàbits que ens permet reflexionar i, per tant, ens ajuda a créixer. Escriure és un ofici i, com totes les professions, qui treballa necessita cobrar per poder viure. No entenc, doncs, com podem descuidar d’aquesta manera els escriptors i les seves obres. Preguntem-nos per quin motiu les llibreries cada cop estan més buides i actuem en conseqüència.

Amb les respostes potser ens adonaríem que és necessari apostar pel creixement de les persones i que calen plans educatius i socials que fomentin la cultura. Encara hi som a temps. Potenciem l’esperit lector dels nens en lloc d’obligar-los a llegir obres per fer-treballs acadèmics. Fem-los viure el teatre i la poesia propiciant espais on crear. Fem-los jugar a ser artistes, escriptors, actors i directors de cinema...

tracking