SEGRE
El govern espanyol, Pedro Sánchez, saluda el secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, abans d'inaugurar la COP25.

Comença la cimera del clima amb l'encàrrec "d'incrementar l'ambició" en la lluita contra l'emergènciaACN

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Dic per endavant que el canvi climàtic és evident i que urgeixen mesures. El que m’indigna és la falta de previsió dels polítics, que només hi veuen a 4 anys vista (el temps de la seva legislatura) i que sempre hagin de pagar els més pobres. Va passar amb la gran crisi, que tothom veia arribar. Els polítics no ho veien i no van fer res per protegir els més vulnerables. Tot al contrari, van deixar que tothom s’estavellés per finalment rescatar sense res a canvi els bancs, els més poderosos. Justament els més culpables de la crisi per les seves pràctiques poc ètiques en l’època de les vaques grosses. Ara estem a punt de viure una altra injustícia social de la mateixa magnitud. Fan sentir els més dèbils culpables de la contribució a la contaminació i a sobre els hi fan pagar, com sempre, als mateixos. Com si fóssin els únics que contaminen. Els únics culpables del canvi climàtic.

Ara faran canviar el vehicle a la gent més modesta. Als treballadors que tenen cotxes dièsel en perfectes condicions de més de catorze anys. Molts d’aquests treballadors es malguanyen la vida amb aquests vehicles. Segur que molts d’ells encara el deuen estar pagant. I el pitjor, tots aquests cotxes aniran directament al desguàs. Quin cost ambiental té aquest malbaratament de recursos? No contaminen la Seat, Renault, Opel... fabricant vehicles que no caldria?

No entenc com poden dormir tranquils els responsables que signen aquestes mesures. No els afecta la salut aquesta falta d’escrúpols i aquest acarnissament contra els més dèbils? Ja ho diuen: “No tothom serveix per a polític”. Estan fets d’una altra fusta.

tracking