SEGRE
Dante Pérez, en una imatge d'arxiu

Dante Pérez, en una imatge d'arxiuAMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

El 2015, Dante Pérez va guanyar l’alcaldia de Gimenells sota les sigles del PSC. Passats uns mesos, deixava els socialistes perquè creia que no defensaven prou la unitat d’Espanya (aplicar el 155 va ser poca cosa). Realment, després d’alinear-se amb el bàndol de la Susana Díaz i que ella perdés la presidència del PSOE, es va adonar que no tindria gaire futur al partit. Així que, l’endemà de donar-se de baixa del PSC, es va afiliar al PP i l’endemà va acceptar la proposta d’anar com a número 2 per Lleida a les eleccions autonòmiques del 2017. Aquest ascens meteòric, que podria ser degut a l’amistat amb Xavier Garcia Albiol, aleshores president del PP a Catalunya, va sembrar la discòrdia dins el PP de Lleida. Tot i fracassar electoralment el 2017, va encapçalar la llista pepera lleidatana per a les eleccions generals de l’abril del 2019. I va tornar a fracassar. Malgrat la divisió ocasionada al PP i la manca de resultats positius, va ser situat novament com a cap de llista per a les eleccions del novembre del 2019. I tampoc va obtenir l’escó tan desitja.

Però, tornem una mica enrere i expliquem que, durant els tres anys que va ser alcalde de Gimenells, es va obsessionar amb el procés fins a l’extrem que va dividir el poble entre els que estaven amb ell, franquistes o espanyolistes, i els que no tenien cap posicionament o bé eren independentistes. Va arribar a tal punt la tensió al poble que va aconseguir unir l’oposició, PSC i PDeCAT, i aquests van tirar endavant amb èxit una moció de censura al març del 2018. Per tant, no va ni completar una legislatura com a alcalde. Quan van arribar les eleccions municipals del maig del 2019, es va tornar a presentar i les va guanyar només per 48 vots de diferència. Com que no va obtenir la majoria suficient, la candidata de Som Poble, Emma Solans, no adscrita a cap partit, va ser la nova alcaldessa, comptant amb el suport de l’únic regidor del PSC, Antonio Pardos. Malauradament, el senyor Pardos va traspassar i el seu lloc el va ocupar el següent de la llista, Ivan Alcolea.

En Dante Pérez no ha deixat passar ni un any de dol i ja ha proposat a l’Ivan que s’aliï amb ell per presentar una moció de censura contra un consistori que tot just porta governant 6 mesos. El regidor socialista ha estat més prudent que en Dante i ha rebutjat, de moment, sumar-se a la moció. Així ha manifestat la voluntat de donar l’oportunitat a l’equip de govern de desplegar el seu programa, basat en un procés participatiu obert a tota la població. Després de renegar dels socialistes i d’estripar-ne el carnet, ara, en Dante Pérez es volia aliar amb ells. Coneixent- lo, em pregunto què deuria oferir al regidor socialista a canvi del seu vot: un any d’alcaldia havent rebut només 107 vots d’un cens de 855? A més, resulta molt lamentable que la presidenta del PP de Lleida, Marisa Xandri, es queixi que els socialistes no escolten el poble ni respecten la llista més votada. Què no ha pres el PP el govern de Madrid i d’Andalusia de la llista més votada? Ni ètica ni moral, res importa per arribar al poder i tornar a obrir les ferides que encara s’estan cicatritzant després de patir el pitjor alcalde de Gimenells des del franquisme. No és de rebut que torni a l’alcaldia qui va denunciar les mestres de l’escola del poble d’adoctrinar l’alumnat, qui va fer una gestió segons els dictats dels amics i comprant vots, qui desqualifica públicament aquells que tenen una altra ideologia.

Dante Pérez: si t’agrada tant la unitat d’Espanya, per què no t’oblides de l’alcaldia de Gimenells i mantens el teu poble unit i tranquil?

tracking