SEGRE
El rei Baltasar de la cavalcada de Tàrrega de l’any passat.

El rei Baltasar de la cavalcada de Tàrrega de l’any passat.SEGRE TÀRREGA

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Tres anys, tres anys, en llista d’espera per poder ésser, per un cop a la vida i durant una nit màgica i d’il·lusions, el Rei Baltasar. Un dels tres Reis de tots els nens i nenes i del meu gran tresor, el meu fill, de la ciutat de Tàrrega. I tot gràcies al nou Ajuntament de Tàrrega format per ERC+CUP, governant no pas pel número de vots, ni havent guanyat les eleccions... sinó per reial decret o per motius aliens a la meva persona o ciutadà no implicat en política.

Em faig la pregunta, i no trobo resposta, sobre el que realment volen promulgar amb la paraula diàleg, si en el meu cas han actuat per reial decret (com en molts casos estan fent dins la ciutat de Tàrrega, com el tema del pessebre, el tema del patges,...). I dic que han actuat per reial decret perquè fent abús de poder del seu mandat, han actuat sense haver tingut en compte associacions com la BAT, membres de la cavalcada o persones com jo mateix, que per un cop a la vida havia de ser Rei. És igual, seré Rei però descoronat, almenys, de casa meva.

Dijous al matí, 21 de novembre, em trobo la Sra. alcaldessa Alba Pijuan i li comento que aquest any, i després de 3 anys, seré per una nit el Rei. Em contesta: “Molta sort i ànims”. Dijous al vespre de la mateixa data hi ha reunió de Comissió de Govern a Tàrrega (ERC i CUP) i per reial decret (son les seves maneres. Hi veieu diàleg?) decideixen a un mes vista que fora el betum i el Rei Baltasar ha de ser de color, sense prèvia consulta ni sabent quines conseqüències podien ocasionar.

Divendres al matí reuneixen d’urgència membres de la BAT per comunicar-los la notícia i que ho traslladin a l’afectat, en aquest cas, la meva persona. Hi veieu diàleg? Després de diverses converses (mails, trucades...) amb membres del mateix govern, exmembres del seu propi partit, membres del grup opositor, membres de la BAT, dirigents de la cavalcada i, fins i tot, de la mateixa alcaldessa... tots, absolutament, reconeixen que és una “injustícia i que la decisió arriba tard i fora de lloc”, almenys per a aquesta propera cavalcada 2020. Segons la comissió de govern ERC+CUP, la decisió està presa, decidida, i no hi ha marxa enrere...

Hi veieu gent, partits amb ganes de dialogar? Tot ho aproven per reial decret, sense tenir en compte les persones, els tràmits ja fets fins al moment... res els importa! Bon govern tenim! La solució, segons la mateixa alcaldessa, és que vinguin, com a deferència per haver fet les coses malament, a casa meva... opció que no accepto, gràcies. O encara fent les coses més malament del que ja no es poden fer... que parli amb la direcció de la cavalcada i que pregunti si puc ésser els dos altres Reis per a l’any 2020... opció que no accepto, gràcies. Almenys a mi m’han ensenyat formes, diàleg i maneres de fer les coses, a ser bona persona i respectuós amb els altres dos Reis que aquest any ocupen plaça i tenen tanta o més il·lusió que jo de, per una nit, ser els Reis.

Ajuntament de Tàrrega o comissió de govern (ERC+ CUP), què voleu aconseguir amb aquestes maneres de fer? La imatge que esteu donant, i ara amb tot el tema del Pessebre que no deixeu posar a l’ajuntament perquè és una institució “laica”, quan tota la vida s’ha fet i crec que no s’ha ferit cap sensibilitat de ningú... quina trista imatge esteu donant de Tàrrega. Mollerussa us ha d’ensenyar el camí i com es fan les coses, formes i maneres d’actuar que, tenint el mateix lema “un Baltasar de veritat”, a un mes vista han decidit que es farà de cara a la cavalcada del 2021. Pensen en les persones i estan oberts al diàleg! Felicitats, ajuntament de Mollerussa!

Us falten maneres, formes, experiència, formalitat i, sobretot, una gran corona de Reis per algun dia poder arribar a ser els Reis que volem a la ciutat de Tàrrega.

tracking