SEGRE

Sergi Sánchez

Caçadors i furtius

President de la Federació Catalana de Caça

Un grup de caçadors va obrir ahir al matí la mitja veda a Bell-lloc d’Urgell.

Un grup de caçadors va obrir ahir al matí la mitja veda a Bell-lloc d’Urgell.JOAN GÓMEZ

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Com a president de la Federació Catalana de Caça, els vull fer arribar una reflexió en relació a l’article que van publicar el passat divendres 10 de gener, on se cita en portada del seu diari “Accident de caçadors furtius escapant-se dels Rurals a Vallfogona”.

En aquest sentit, els volem fer saber que a l’utilitzar el terme “caçadors furtius”, generalitzen i estigmatitzen tot el col·lectiu de caçadors. Per contra, a la pàgina 14 del mateix diari el titular de la notícia és el següent “El cotxe en què fugien tres furtius cau a una sèquia a Vallfogona”. En aquest cas, han emprat el terme “furtius”, i és aquesta, precisament, la manera adequada per anomenar aquells que realitzen activitats il·legals, que són perfectament conscients que estan fora de la llei i les normatives vigents.

Els caçadors tenim permís d’armes, llicència de caça, guia de l’arma, assegurança obligatòria, hem de pagar la quota del vedat on portem a terme la nostra activitat, complim amb l’Ordre de Vedes anual que publica la Generalitat de Catalunya, etc. Qui no compleixi aquestes normes, sent-ne plenament conscient, no es pot considerar caçador. L’ús d’aquest terme ens perjudica com a col·lectiu i ens relaciona de forma injusta amb la delinqüència sense cap mena d’imparcialitat. Un furtiu de marisc, no és un pescador. Un furtiu de bolets, no és un boletaire i, així, molts altres exemples.

Des de la federació és el nostre deure i objectiu defensar els drets dels caçadors, que som ciutadans com la resta, que realitzem una activitat totalment legal i reglada. És mes, fa anys que prestem un servei a la societat en la reducció d’accidents, prevenció i reducció de danys a cultius, dinamització i protecció de la biodiversitat de la fauna evitant sobre poblacions d’espècies que la perjudiquen i l’alteren, i un llarg llistat d’accions beneficioses per a tots que no es recullen ni surten a la llum a la majoria de mitjans de comunicació. Aprofitem el benentès per posar-nos a la seva disposició de cara a facilitar- los tota la informació que futurament necessitin sobre la caça i l’activitat cinegètica, bé sigui per participar en una notícia, contrastar dades o com a font d’informació i assessorament acreditada.

tracking