SEGRE
Tanquen el porxo de Jericó

Tanquen el porxo de Jericómagdalena altisent

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El dimarts 18 de febrer vaig participar en una reunió que portava per nom Plantejament del Centre Històric amb l’assemblea Som Veïns i l’ajuntament. En aquesta reunió també hi havia els presidents de les AAVV de Jaume I, Ereta, Cavallers i un representant de cada partit de la corporació municipal, és a dir, Elena Ferre pel Comú de Lleida, Montserrat Pifarré per ERC, Antoni Postius per Junts per Cat, Xavier Palau pel Partit Popular, Maria Burrel per Ciutadans i Joan Queralt pel Partit dels Socialistes.

El plantejament del Centre Històric no va aparèixer per enlloc i les regidores Montserrat Pifarré i Elena Ferre ens van presentar un treball anomenat Radiografia del Centre Històric. Opino que és un treball força acceptable i que ha de servir per començar a treballar en la recuperació d’aquest barri tan maltractat, actualment convertit en un gueto. Tot i això, val a dir que vaig trobar a faltar alguna informació que potser per oblit o intencionadament no s’hi recull. A títol d’exemple vull esmentar les problemàtiques generades en la vida quotidiana dels veïns i veïnes a conseqüència dels serveis que presten l’Alberg de Jericó i Arrels Narcosala, entitats amb seu al barri però que cal no oblidar que són serveis socials de tota la ciutat. Però ara no és moment d’entrar a qüestionar o criticar el que s’ha fet malament fins ara, només vull persistir en l’esperit de millora.

Som Veïns va presentar i lliurar unes propostes fàcils d’implementar i econòmiques, però vull subratllar que al marge d’aquestes accions es va insistir i remarcar una última petició a tots els representants polítics presents: treball conjunt.

Tots ells participen en tertúlies de mitjans de comunicació en què reconeixen l’estat de degradació del Centre Històric i tots manifesten la necessitat de recuperar aquesta part tan important de la ciutat, per tot això els demanem que tots junts comencin a treballar per recuperar el Centre Històric, ja que no es pot endarrerir més, no es pot deixar per demà aquesta part oblidada de la ciutat, ja és hora de passar de les paraules als fets. Així va acabar la reunió.

tracking