SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Any 2015: anàlisi de sang en excrements amb resultat negatiu.

Any 2017: anàlisi de sang en excrements amb resultat negatiu.

Desembre de 2018: primers símptomes. Restes de sang en excrements així com canvi en la freqüència i en la forma de les deposicions.

Gener de 2019: visita al meu metge de capçalera, la Dra. Inés Cruz del CAP Primer de Maig de Lleida, a la qual vull agrair la professionalitat i el tracte dispensat durant tot el procés, que em deriva al servei d’oncologia. M’atén la Dra. Pampols, gran professional, el tracte humà i accessible de la qual ha fet més fàcil aquest llarg camí. Em programa una colonoscòpia.

Febrer de 2019: el resultat de la colonoscòpia confirma les sospites. Tres pòlips, dos dels quals són benignes, i són extirpats, i un tercer de maligne al recte perillosament a prop de l’anus amb bon pronòstic i pendent de confirmar amb un TAC i una ressonància magnètica. Després de les esmentades proves, es confirma tumor de 4 centímetres que ocupa tres quartes parts de l’amplada del recte, sense metàstasi a pulmó, fetge, ronyons, melsa ni pàncrees.

Març de 2019: inici del tractament preoperatori amb radioteràpia i quimioteràpia simultàniament. Agraeixo des d’aquestes línies el Dr. Moisés Mira, cap del servei de radioteràpia, així com a tot l’equip, per fer-me més suportables les sessions. No vull oblidar-me de les infermeres del servei de quimioteràpia, amb una atenció i professionalitat que no ofereixen cap dubte.

Juliol de 2019: neo de còlon per extirpar el tumor. Personalitzo en el Dr. Jordi Escoll el meu profund agraïment a ell i a tot l’equip que va portar a bon terme l’operació; no tinc paraules per descriure el tracte rebut i la dedicació prestada abans, durant i després de l’operació. Moltes gràcies, Jordi, tractant-se a més d’una resecció ultrabaixa en la qual, malgrat els riscos que tenia, han aconseguit salvar part del recte i amb la col·locació d’una ileostomia provisional podré realitzar les deposicions de forma natural.

Agost de 2019: començo el tractament de quimioteràpia postoperatòria segons protocol.

Febrer de 2020: previ TAC per descartar metàstasi amb resultat negatiu, així com ènema-TAC en el qual es veu bona evolució de la sutura i la zona del recte. El dia 10 de febrer el Dr Jordi Escoll i el seu equip reverteixen la ileostomia i enllacen intestí prim. Moltes gràcies una altra vegada, Jordi, per la teva dedicació fins i tot dia de festa i fora del teu horari laboral.

A aquestes altures del mes de març vaig recuperant la funcionalitat del recte a poc a poc i després d’un any de travessia estic preparat per seguir la lluita. Abans d’acabar vull felicitar la Marta, la responsable del servei d’ostomies que amb la seva professionalitat i tracte han fet més suportables les cures de la ileostomia. Especialment a tu, Tere, a vosaltres, Diana i Adrián, així com a la resta de la família, que heu estat al meu costat. Mai no us podré tornar la força i el suport que m’heu donat. Sense el vostre ànim, aquest any hauria estat molt dur. Moltes gràcies!

tracking