SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Estic plenament convençuda que la comunitat científica, per la qual sento una gran admiració, està treballant incansablement en aquests moments. També sé que per trobar i provar un medicament o una vacuna s’ha de treballar amb rigorositat i que tot el procés és molt llarg i a la vegada administrativament molt feixuc. Però, dins de la meva ignorància, i si no és així que algú em corregeixi, crec que el virus s’ha pogut aïllar i, per tant, ja es poden conèixer resultats de proves sobre el seu comportament, les quals ens aniria bé conèixer per tal de prevenir-lo. Ens han dit que el confinament és la millor manera de prevenir-lo i tots ho estem complint. No ens costaria gens complir altres mesures de prevenció si coneguéssim els resultats d’aquestes proves de comportament i així destriar els bulos de les veritats.

Se m’acudeixen alguns exemples:

  1. Tots els microorganismes tenen la capacitat de viure entre dos límits de temperatura. Si els coneguéssim, podríem saber si és millor veure begudes amb glaçons o infusions calentes. També decidiríem si posem la rentadora a la temperatura de sempre o l’apugem uns determinats graus.
  2. Tots els microorganismes viuen també entre dos límits determinats de pH. Si els coneguéssim, podríem triar entre fer gàrgares amb bicarbonat o bé amb vinagre.
  3. Tots els microorganismes es mostren més o menys làbils davant dels antisèptics més comuns. Si sabéssim quins són, podríem triar entre netejar les superfícies amb alcohol, lleixiu o algun altre desinfectant clorat.
  4. La major part de les plantes han servit per aïllar principis actius de molts medicaments. Si coneguéssim el nom de les plantes a les quals s’ha vist que aquest virus respon, encara que sigui poc, no ens costaria gens substituir el té o el cafè d’aquests dies per infusions d’aquestes plantes.

En fi, tot això només per prevenir i per reforçar la mesura del confinament. M’agradaria que qualsevol científic amb més coneixements que els meus (que són limitats) em contestés dient-me si tinc raó o no i si fos possible publicar a tall de decàleg alguns consells del tipus que menciono amb base científica i que tots puguem seguir.

tracking