SEGRE

Francesc Sales Piñeiro

El Diumenge de Rams i l'Ajuntament de Maials

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El Diumenge de Rams es va fer a Maials un acte religiós públic. A causa de la megafonia municipal, l’acte religiós el va haver de seguir tothom, ja fos catòlic o no. Amb la col·laboració i participació activa de l’Ajuntament.

Respecto profundament el sentiment religiós, és un sentiment molt humà i sovint dignifica les persones. Tampoc tinc cap problema que les persones que tenen una mateixa creença, afició o inclinacions puguin reunir-se i fer les seves festes, celebracions i rituals. Forma part de la vida social i és consubstancial a la diversitat humana. Una altra cosa és que obliguin a participar en una d’aquestes celebracions tant si es vol com si no. Aquesta actitud de l’Ajuntament ens recorda temps passats, de l’exaltació franquista del nacionalcatolicisme.

Vam lluitar centenars de milers de persones per una societat lliure, també en matèria religiosa, fet que implica, inequívocament, la laïcitat de l’estat. És una peça bàsica del sistema democràtic. Per tant, s’entén que la promoció i difusió d’espectacles religiosos per part de l’Ajuntament, una part de l’Estat, trenca de ple la seva obligació de neutralitat i laïcitat en matèria religiosa. La qual cosa és un falta molt greu als valors democràtics i republicans que, públicament, diuen defensar.

tracking