SEGRE

FAMILIARS RESIDÈNCIA BALÀFIA 1

Balàfia 1 i la Covid-19

Façana de la residència de Balàfia 1.

Façana de la residència de Balàfia 1.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Davant l’hermetisme i la falta d’informació per part de la residència Balàfia 1, familiars dels residents estem molt preocupats per la salut dels nostres familiars, per diferents motius. Segons les nostres fonts d’informació ja hi ha confirmats 38 casos positius i 12 defuncions relacionades amb la Covid-19, i un nombre important de treballadors/es de baixa. A hores d’ara encara no sabem si han fet els tests a tots els treballadors/es i residents i no rebem informació per part de la residència, sols la que surt a la premsa. El que sí que podem afirmar és que rebem una videotrucada setmanal, el dia i a l’hora que poden, i ens consta que truquen quan el residents estan malalts. El cas és que creiem que no s’està portant un control de protocols adequat, ni d’informació als familiars, ni tampoc una organització eficient per poder controlar la propagació del virus. No té lògica ni sentit que després de 4 setmanes de confinar-los a les seves habitacions continuïn apareixent nous brots. No posem en dubte l’esforç de tots els professionals i l’angoixa que deuen tenir per treballar en aquestes condicions i és per això que els donem tot el nostre suport. No entenem què estan fent al respecte les administracions i institucions de les quals depenen, com ara: l’Hospital Santa Maria, el Departament de Salut i Benestar Social, etcètera.

Ens preguntem per què els familiars de Balàfia 1 no tenim el dret a la informació que sí tenen a l’Arnau de Vilanova i en altres residències, ja que per molt dolorosa que sigui la informació, la transparència és molt important en aquests moments per rebaixar el malestar dels familiars i també dels residents, que són conscients d’aquest aïllament dels seus éssers estimats (molts, acostumats a la seva visita diària i sense tenir ni saber fer ús d’un telèfon mòbil).

Els familiars demanem als responsables de Gestió de Serveis Sanitaris a Lleida, al Departament de Benestar Social i també a l’Ajuntament, si és el cas, que actuïn d’urgència a Balàfia 1 per frenar els contagis i la cura dels residents infectats. És en aquest sentit que recolzem les demandes que han fet els sindicats UGT i CCOO. La situació de Balàfia 1 ja va ser motiu de queixa al diari SEGRE el dia 16 de març i amb anterioritat el desembre del 2109. Moltes gràcies.

tracking