SEGRE

FERRAN PERDRIX

Lleida, gràcies per fer Aplec!

President de la FECOLL

La Fecoll va protagonitzar una desfilada pels carrers de Lleida, coincidint amb el cap de setmana en què la capital del Segrià hauria d'haver celebrat la 41 edició de la festa.

Desfilada de la Federació de Colles de l'Aplec del CaragolAmado Forrolla

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

En la situació excepcional que vivim des de fa algunes setmanes, la Fecoll ha volgut ser un element actiu a Lleida. Primer, recollint diners amb la campanya SalutxLleida per suplir la manca de material sanitari i, després, endegant la campanya #aplecacasa perquè aquest no sigui un maig perdut i trist a la ciutat i que tothom pugui fer la caragolada en família.

Cal ser agraïts i des de la Fecoll ho volem ser! Tot això no seria possible sense la implicació i suport de les empreses patrocinadores, la resta del teixit socioeconòmic vinculat a la federació i els collistes, junt amb la resta de lleidatanes i lleidatans. L’esforç que suposa pensar, organitzar i realitzar aquestes activitats es veu recompensat amb escreix veient com es gaudeix i l’actitud cívica amb què es duen a terme les nostres propostes. És un orgull veure les xarxes socials plenes de famílies fent caragolades, degustant els nostres productes de proximitat i fent Aplec, en definitiva, amb els nostres.

Finalment, aquest diumenge passat, hem pogut realitzar una cercavila pels barris de la ciutat per repartir alegria i recordar que és temps d’Aplec. La situació sanitària ha permès en les darreres setmanes poder fer més activitats i cal agrair l’actitud de l’ajuntament de Lleida, que, finalment, ha autoritzat poder fer la nostra rua. Creiem que, un cop més i en una situació molt difícil, hem aconseguit estendre per la ciutat l’esperit de l’Aplec. Gràcies a tots per fer-la vostra i gaudir-la intensament d’una forma molt cívica i seguint les recomanacions proposades! De fet, la comitiva es va endarrerir en rebre mostres de suport de les desenes de collistes i ciutadans, en grups petits a peu de carrer o des dels balcons, que sortien a saludar l’Hèlix. Malauradament, després de més de tres hores i mitja i seguint recomanacions de la Guàrdia Urbana, vam haver de donar per finalitzada l’activitat abans de completar el recorregut previst inicialment, sense arribar en alguns punts del barri de Pardinyes. Ho lamentem profundament. Sabem que és un barri amb molta tradició de penyes i que hi viuen molts collistes de l’Aplec que no van poder veure el pas de la rua. De ben segur, en el futur trobarem la forma de compensar-ho, des de la Fecoll ens hi comprometem.

Deixeu-me dir que tanquem un maig agredolç, amb l’enorme decepció de no haver pogut organitzar el nostre Aplec com s’ha fet en els darrers 40 anys, però, des de la Fecoll, estem convençuts d’haver fet el correcte dins de les nostres possibilitats. Pensant sempre en la nostra raó de ser i en les nostres terres que tant estimem, donant un impuls als nostres productors locals i a la societat tan mancada d’emocions positives que ens facin mirar endavant.

Cal continuar sent molt curosos amb el que vindrà, això no s’ha acabat! Però, fins que ens retrobem a l’octubre i amb forces i il·lusions renovades, us volem agrair haver fet Aplec, entre tots i d’una manera o altra, un any més. De veritat, moltes gràcies per aquest #aplecacasa!

tracking