SEGRE
El conseller d'Educació, Josep Bargalló.

Bargalló alerta que el proper curs serà "inèdit" i que hi haurà "emergència educativa"ACN

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Què fan les escoles i instituts encara sense activitat lectiva? Fa més o menys tres setmanes es va publicar un informe científic que deia que els nens i joves patien i transmetien poquíssim el Covid i si ho feien era d’una forma molt lleu. No entenc que això no hagi comportat l’obertura de totes les escoles, instituts i activitats extraescolars.

El mal que s’està fent a tots aquests nens i joves és irreparable. No ho dic pels continguts curriculars, que alguns professors han intentat compensar des de casa. Ho dic per la socialització, hàbits, amistats, obligacions, referents, compromisos, rialles, en definitiva “Educació” que els responsables d’Ensenyament han tallat d’arrel als nens i joves.

No entenc tampoc que els pares permetin que els seus fills omplin places i altres espais públics i privats sense respectar les distàncies i acatin el tancament d’escoles per no poder garantir la distància entre nois. Inclús avui han començat alguns casals d’estiu d’institucions privades. Per què les escoles no? Diuen també que s’estan preparant uns protocols amb un munt d’ensenyants i pocs alumnes per classe per al curs vinent, quan tots sabem que els alumnes s’ajuntaran de totes maneres: al pati, lavabos, racons, espais de lleure, carrers i places, cases d’amics. Però, que no els veieu ara?

I ja per acabar, el que no suporto és sentir als sindicats dient que els professors no poden tornar a treballar perquè no tenen totes les garanties. Això és un insult molt gran a tota la gent que ja fa molts dies que treballen i altres que no han parat de treballar amb unes condicions pèssimes, sense cap garantia i amb els fills a casa sols o simplement vigilats per algú. Això és el que us importa l’Educació de les generacions properes? Au va, menys senyoritos i a treballar amb l’exemple, que tots som responsables de la recuperació d’aquest país.

tracking