SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Li faig arribar la meva opinió respecte a la notícia “La festa il·legal que va ser un dels focus es deslliura d’una sanció”, publicada pel periòdic de la seva digna direcció, diari SEGRE, dilluns passat dia 1 de juny. Segons el citat article, un dels principals focus de contagi va ser una festa d’aniversari celebrada en un domicili particular a la ciutat de Lleida, en la qual van participar vint persones, quan en la fase 1 només es permetia un màxim de deu.

Continuo llegint que el fet d’haver superat el màxim de persones permeses no ha comportat de moment l’obertura de cap expedient sancionador perquè ni els Mossos d’Esquadra ni la Guàrdia Urbana van tenir constància de la celebració. El coneixement dels fets va ser a través de professionals sanitaris, perquè van realitzar proves a diversos assistents de la referida festa i alguns van donar positiu en Covid-19, ja que quatre persones eren portadores del virus i van contagiar les 16 restants. Com a colofó, textualment, llegeixo: “Salut no es planteja de moment denunciar aquesta festa.”

Em quedo perplex. Em salten totes les alarmes de la ment. La meva contenció fins ara explota després de la lectura. Em pregunto si ho he llegit bé. Rellegeixo i efectivament he entès el citat article. Em refereixo que he entès la lectura, no el fons. M’explicaré. Des del passat 14 de març estem confinats. No entraré en detalls ni lamentacions del que ha suposat aquest confinament. Tots sabem el que hem sofert i certament aquest període ha estat suportable gràcies a la maduresa, responsabilitat i esperit de sacrifici del poble.

Desconec quan les nostres forces de l’ordre van tenir notícia d’aquesta celebració. Tampoc si haurien d’obrir, després de tenir-ne coneixement, un expedient sancionador malgrat que existeix en els fets un greu risc a la salut pública. Sí que sé i em consta que quan qualsevol ciutadà acudeix a un centre assistencial i els professionals detecten una causa sospitosa, per exemple violència contra un menor d’edat o violència domèstica, immediatament activen l’oportú protocol i entre les actuacions hi ha el fet de notificar-ho a l’autoritat competent. Em preocupa llegir que no denunciaran aquest tema i em pregunto per què no ho faran.

Aquests senyors han infringit una norma que en el moment que vivim se m’antulla qualificar de greu. La seva dubtosa responsabilitat i comportament han estat les causes per les quals no hem passat a la fase 2, amb els evidents perjudicis que això comporta. Hem d’acceptar i tolerar l’actitud de vint persones que han perjudicat la resta de ciutadans? Quedarà el tema impune? Per què a uns se’ls obre expedients sancionadors i a uns altres no? Discriminació o benevolència? Potser per pertinença a una determinada classe social? Són tantes les preguntes que em faig i tanta la còlera que m’ha produït el comportament descrit en l’article!

Senyors governants, dirigents polítics, cossos de l’ordre públic, a qui correspongui, demano que s’apliqui, en base amb el principi d’igualtat davant de la llei, la normativa a tots per igual i sense cap excepció. Per molt que es digui, la llei no s’aplica a tots igual. Demano justícia a qui correspongui i que no torni a ocórrer que persones d’aquesta casta, que no m’atreveixo a qualificar, romanguin impunes i triguem a avançar en el tema de la Covid-19. Gràcies per permetre expressar-me amb indubtable contenció. Molt atentament, quedo a la seva disposició.

tracking