SEGRE

Antonio Aige Sánchez

Calen mesures de qualitat

Associació Projecte Lleida

L'Eix Comercial de Lleida, en l'inici del nou confinament

L'Eix Comercial de Lleida, en l'inici del nou confinamentMAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Des de l’Associació Projecte Lleida voldria expressar el malestar per la forma en què s’està gestionant la incidència de la pandèmia a la nostra ciutat.

L’ordre de confinament crua i sense anestèsia s’ha entès pels ciutadans de Lleida com un abús de superioritat i menyspreu vers la nostra ciutat des de la plaça Sant Jaume. No hi havia una altra solució?

Mirant breument cap enrere, podem dir que es va perdre una oportunitat d’or quan, havent sortit d’un confinament de dos mesos, no es va dur a terme una actuació ferma de medicina preventiva per assegurar la prevalença del que es va guanyar amb tant d’esforç durant aquell període de confinament domiciliari que va durar dos mesos. Tot al contrari, es va donar poc després via lliure a les revetlles de Sant Joan, que crec que van estar desaconsellades per les autoritats sanitàries, les mateixes que ara deuen aconsellar el confinament.Després d’aquesta experiència, queda patent la fragilitat dels recursos materials, sanitaris i de seguretat a Lleida, però també un dèficit de representativitat política en els llocs de decisió autonòmics i centrals. No volem ser el Terol de Catalunya. Lleida és ciutat de serveis i el comerç és una part importantíssima de la seva economia. Per tant, la política d’enfonsar l’edifici per matar la mosca pot ser eficaç però té un preu inacceptable.

Es va pensar a la plaça Sant Jaume de Barcelona que la mesura del nou confinament pot arruïnar molts comerciants de Lleida? Tampoc ens va agradar la mesura de tancar perimetralment la comarca del Segrià per ineficaç i ineficient i ens ha fet molt mal, i sembla més una mesura per resguardar els altres que per protegir Lleida. A qui volien agradar amb aquesta mesura? Lleida, després del que està vivint, no hauria de ser la mateixa. Cal mirar per tots nosaltres i a tots els indrets. Em pregunto, doncs, si el problema té magnituds d’un exclusiu confinament i paguem els impostos que paguem, llavors per què no ens proposen mesures tècniques de qualitat, amb incidència més circumscrita i puntual vers els focus i brots per així tallar els contagis sense haver de parar l’economia de la ciutat?

Finalment, aquesta decisió de confinament ensorra el nom de Lleida de forma gratuïta com mai hem vist i costarà anys allunyar aquest record i fama d’insalubre ciutat.

tracking