SEGRE

Josep M. Carles Aguilà

Racisme al centre històric?

Membre de la Plataforma Som Veïns

Persones dormint dimecres al ras al carrer Cavallers del Centre Històric.

Persones dormint dimecres al ras al carrer Cavallers del Centre Històric.SOM VEÏNS

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Llegeixo amb tristesa com algunes persones i entitats del nostre centre històric (CH) es donen per satisfetes quan, davant l’emergència humana i sanitària que denunciem des de fa més de dos mesos, l’Administració actua amb nocturnitat i desallotja els temporers d’una zona concreta del CH (no de totes) per “allotjar-los” en indignes condicions en els pavellons firals. Sembla que si desapareixen aquestes persones dels nostres carrers el problema ja està resolt, ara ja podrem passejar tranquils, això sí, amb les nostres mascaretes ben posades.

També hem de lamentar com altres institucions que treballen amb les persones nouvingudes ens acusen de racistes, posant en el mateix sac a totes les entitats que defensem el CH. La plataforma Som Veïns es va crear fa un any i vol acollir totes les sensibilitats que treballen per un barri digne per a tothom. En els nostres manifestos i reivindicacions estem convençuts que no es podrà trobar cap connotació que es pugui titllar de racista. Una altra cosa és que a les assemblees, obertes a tothom, hi hagi pogut haver intervencions més o menys afortunades, però la nostra prioritat de defensar les persones, les que fa 80 anys que hi viuen i les que han arribat fa 10 minuts, és clara i meridiana.

En aquest sentit, després de moltes setmanes d’inacció per part de totes les Administracions, ens hem vist obligats a presentar una denúcia davant la Fiscalia per tal d’esbrinar si hi ha hagut deixadesa en la protecció de la salut de totes les persones del CH durant l’estat d’alarma. Les diferents administracions de l’Estat han posat centenars de milers de denúncies als ciutadans per suposades infraccions que s’han comès en aquest període. Cadascú ha d’assumir les seves responsabilitats. Nosaltres, com sempre, oferim la nostra col·laboració a buscar solucions integrals a totes les problemàtiques que afecten el nostre barri. Quedem també a la seva disposició per a qualsevol aclariment.

tracking