SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Aquest és el lema que aquesta trista Generalitat va fer per promocionar Lleida. Ara li ha tocat el confinament. Trist i lamentable, indignant. Les declaracions de la consellera de Salut podrien passar a la història. Dir que les botigues poden obrir amb cita prèvia vol dir que no sap què és guanyar-se la vida. Dir que obrin les botigues i que la gent no vagi a comprar és riure’s de la gent.

Dir als bars que ara obrin i ara tanquin, com si les mercaderies i els treballadors fossin purs objectes sense entendre res, és falta de cultura. La troica, el triumvirat, sense exèrcit, però és el mateix. Vergonya. No hi ha pràcticament defuncions, la qual cosa diu molt sobre les causes de les morts i la matança de les residències.

Potser és que abans la gent es moria d’altres causes, com és ben conegut. Si hi ha contagis, s’ha de conviure amb això, res més. No es pot tancar i confinar la població. La salut no són els hospitals ni els medicaments, la salut és relacionar-se, sortir, comunicar-se, la cultura, poder guanyar-se la vida. Lleida i els pobles segrestats tenen una densitat de població baixíssima. Lleida, respecte de Mataró, per exemple, amb poblacions semblants, té una densitat 10 cops menor. Als altres pobles, és de riure. Molesta un casal, molesta un cafè on es troba la gent i se saluda al matí on hi ha quatre gats. Ho volen enfonsar tot? Primer, Lleida, després vindran els altres. Esteu avisats! S’hauria de dir “no”. Sí a les mesures que tothom comprèn, però prou d’aprenents.

Seguim les directrius d’un fanàtic i la seva banda que es passen el dia als mitjans, fent tuits i amenaçant. Un d’ells ni tan sols és metge, però és igual, els mitjans el tracten com un déu. Hi ha centenars, milers de metges que discrepen d’aquestes mesures. El confinament no és salut, és malaltia, por, un atemptat contra la vida i contra la població.

Lleida, desperta’t. Et falten al respecte. Barcelona, ets la següent.

tracking