SEGRE
Vista del mercadillo del Barris Nord, que se celebra els dissabtes. I el de Camps d’Esports, els dijous.

Vista del mercadillo del Barris Nord, que se celebra els dissabtes. I el de Camps d’Esports, els dijous.ITMRA FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Em veig en l’obligació de dir-ho. Som els nens del Barris Nord.

Saben vostès que els nens durant el confinament es van passar 47 dies sencers sense sortir de casa? Ni a comprar, ni al banc, ni a l’estanc, ni a baixar les escombraries! Després, els van deixar sortir durant una hora al dia! Només una hora al dia a jugar. Qualsevol podia passar-se el dia a la terrassa del bar, però els nens no podien sortir més d’una hora al dia i, això sí, amb tots els parcs i instal·lacions esportives lúdiques tancades.

Buscant un espai alternatiu prou ample per mantenir distàncies i poder fer activitats diverses com anar en patins o jugar a la pilota, vam “colonitzar” el pàrquing del Barris Nord. Moltes famílies de Pardinyes, malgrat els cotxes, creiem que era l’opció més segura. D’altres zones com la Llotja també es van popularitzar bastant. Quan van reobrir parcs i places, molts nens hi van tornar, però, uns quants, veient el desgavell de les aglomeracions, les terrasses a vessar i l’absència generalitzada de les mascaretes, vam preferir seguir gaudint del pàrquing, on tots respectàvem escrupolosament les distàncies i l’ús de la mascareta, i per això ens sentíem més segurs allí. Els nens, així, van trobar nous llaços entre ells.

Ara som on som. Quan als nens els hem hagut de dir que aquest any no hi ha ni platja, ni piscina, ni muntanya, ara els hem de dir, a més a més, que no sortiran de casa si no és imprescindible. Saben què és imprescindible aquest estiu?, i més després d’una duríssima primavera? Que almenys els nens puguin jugar a l’aire lliure amb els seus amics. Prudentment, això sí. I a Lleida, és clar, al capvespre! Perquè al juliol no intenteu sortir a jugar abans de les 8 de la tarda! Si passeu pel pàrquing del Barris Nord entre les 8 i quarts de 10 hi serem, però, si us plau, no ens increpeu ni insulteu. No som uns irresponsables, pensem que tot el contrari. Hi som tots separats, per molts més de 2 metres, sense fer grups de més de 10 persones (encara que ho pugui semblar) i tots amb mascareta. Alguns salten a corda, d’altres juguen a pilota, d’altres corren en patins... Tots creiem que si hi ha una cosa imprescindible aquest estiu, és que els nens almenys puguin gaudir d’una estoneta a la fresca amb altres nens, amb la màxima prudència que sovint demostren tenir per sobre de molts adults.

Si us plau, no els robem més infància, no ens insulteu per voler simplement que els nostres fills puguin gaudir una estona al dia d’aquest estiu infernal. Gràcies.

tracking