SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Després d’haver donat positiu en una prova de PCR i després de 10 dies sense fer-me cap prova més, el CAP em va donar l’alta i cap a treballar. A expandir la pandèmia o no. Qui ho sap?

Jo pensava que el protocol deia que eren 14 els dies de quarantena a casa. És que ha canviat el protocol? O també compten els dies d’incubació?

Després de llegir Paradine 51 i Natalia Qui, entre d’altres, sembla que no sóc jo l’única en aquesta situació i que aquest descontrol està generalitzat.

Sóc una jove que treballa en un centre d’estètica, en contacte directe amb el públic; molt més que directe, tocant-lo. El dia 13, trobant-me amb els símptomes que semblaven compatibles amb el Covid-19, tant jo com la meva germana, també amb símptomes, vam anar al nostre CAP, on ens van donar la baixa laboral i ens van fer un PCR, dels quals les dos vam donar positiu. Fins aquí tot bé. Al passar 10 dies, és a dir, el dia 23, sense cap rastre de rastrejadors i cap altra prova, ens van donar l’alta. La meua germana, sense símptomes, es va reincorporar a la feina, que en aquest cas és en una cooperativa hortofructícola, i a mi, com que continuava amb molèsties, em van allargar la baixa 3 dies més, passats els quals, de forma automàtica, sense cap prova més ni cap tipus de rastreig, em van entregar l’alta i au!, a expandir la pandèmia, o no? La meva pregunta és: hi ha rastrejadors? I si n’hi ha, són suficients? Tenen les dades per fer l’estudi de contactes?

La meua germana i jo ara com ara no tenim símptomes, però no seria més correcte saber si abans de poder sortir al carrer i anar a treballar seguim contagiades i podem transmetre el virus? Sembla que es fan milers de proves. Nosaltres hem tingut sort. Quina casualitat, que amb tots els joves amb qui hem parlat: davant dels símptomes, baixa laboral, aïllament i a treballar. Proves ni abans ni després. “I som els joves els irresponsables i culpables dels contagis?!” Només amb les pèrdues d’un dia del comerç i l’hostaleria poden pagar tots els PCR i els rastrejadors necessaris, si és que n’hi ha. Jo no sé si aquest mètode de treball és el més adequat o si és el seguiment d’una consigna dissenyada per l’enemic. Però quan llegeixo i veig a la televisió que a altres autonomies es fan milers de PCR per uns contagis en una discoteca o on sigui, se m’altera la sang de pensar què haurem fet malament els del Segrià perquè el nostre govern ens tracti així. Potser és que no entenc res i el que s’està intentant és el contagi generalitzat. Diria que es diu immunitat de ramat.

També pot ser que tingui raó Trump quan deia que “hi ha més casos perquè es fan més proves”. Per tant, si no es fan proves, no hi ha positius. El que sí que és cert és que al final hem captat l’atenció d’Europa i que es parli de Lleida i Catalunya.

Tota una fita, no?

tracking