SEGRE
El pont del nyap

El pont del nyapMagdalena Altisent

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

A la carretera C-12 de Lleida a Balaguer per Corbins teníem un problema a l’entrada de les escoles Alba, i era que es col·lapsava per la quantitat de cotxes particulars que portaven la mainada a l’escola i havien de travessar la carretera per arribar a l’aparcament.

Problema que, si en cas de ser una escola pública i es fes servir transport públic, amb autocars, no hauria existit. Però la quantitat de vehicles privats que portaven la mainada a l’escola provocava unes cues que col·lapsaven la carretera. Calien solucions.

En lloc de fer una rotonda, com es fa a tot arreu, s’ha fet un pont sota la carretera, obra molt més costosa que fer una rotonda. Deuen tenir molt bons padrins aquesta mainada, tal com tenim els pressupostos públics.

Com a la carretera C-13 de Lleida a Balaguer per Alcoletge, s’ha omplert de rotondes i polígons industrials, i et canses de circular-hi, ja que ara hi ha més trànsit. Finalment, utilitzes la C-12, molt més ràpida, però també més perillosa.

Les obres del pont i accessos a l’escola encara no han finalitzat, però per entrar i sortir seran molt adequats.

El que no sembla que s’ha tingut en compte és els veïns que hi vivim i tenim finques al voltant.

Nosaltres, que vivim aquí, i els que hi treballen, per sortir i agafar la carretera en direcció a Lleida haurem de fer un revolt de 340 graus en un espai d’uns sis metres. I per anar en direcció a Balaguer ens estan deixant un revolt amb pujada que déu n’hi do.

Venint de Lleida, i per agafar el nostre camí, enmig d’un revolt que baixa cap al pont, han pintat una ratlla contínua que ens hem de saltar per poder agafar el camí de Corbins.

Encara és provisional, però això pinta malament i serà difícil d’arreglar.

L’enginyer que ha dissenyat aquesta obra tenia la intel·ligència distreta o tan sols ha pensat a dur els nens a l’escola. I els que han aprovat l’obra ni s’ho han mirat, si no, no s’entén.

El que està clar és que no han tingut en compte els que vivim i treballem al territori.

Per aquí han de passar i fer aquests revolts recol·lectores, tractors amb remolcs d’alfals, bales de palla, remolcs carregats amb palets de fruita i altres estris.

El nyap ja està fet, ara cal arreglar-lo

tracking