SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Fa uns dies que el govern tripartit de la Paeria ens ha sorprès novament amb les propostes impositives de la nova ordenança fiscal. Entre aquestes, destaca una nova taxa per als lleidatans i lleidatanes que conviuen amb un gos o un gat. És a dir, aquest ajuntament considera un animal de companyia com un article de luxe, com posseir un vehicle de motor. Penso en els senyors i senyores grans que viuen sols i tenen la seva mascota que els fa companyia, que porten molts temps sols sense poder veure els néts per la Covid-19; aquell gos o gat és com una crossa emocional que els ajuda a caminar entre aquesta pandèmia tan feixuga. Com els diem que a partir d’ara han de pagar per tenir un gos o un gat a casa seva?

Em sembla cruel i abusiu aplicar aquesta taxa simplement per registrar l’animal al cens, quan altres ajuntaments, a més de censar gratuïtament l’animal, donen suport econòmic als propietaris que han implantat un xip localitzador, els han registrat o bé els han esterilitzat.

Podem entendre que l’aplicació de la taxa de tinença d’animals de companyia és per l’ús que fan les mascotes de la via pública, no obstant això, la majoria de propietaris ja retiren de manera sistemàtica els excrements dels seus animals. En tot cas s’hauria de perseguir i sancionar els incívics que no ho facin.

Finalment, s’hauria de veure si l’aprovació d’aquest impost permet una millora del rendiment dels serveis de neteja i desinfecció de la ciutat, que actualment són força deficitaris. Des del punt de vista social cal enginyeria financera per combatre aquesta pandèmia, molts lleidatans i lleidatanes ens estem quedant sense recursos econòmics pels reiterats confinaments que ha patit la nostra ciutat, i sincerament penso que aquestes estratègies fiscals no són les més adequades.

tracking