SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Crec que és molt important que les persones puguem transmetre el que vivim i el que sentim. En el transcurs d’aquesta pandèmia hem tingut molt de temps per llegir i fer un seguiment quasi exhaustiu de les notícies relacionades amb la Covid. Les famílies hem estat separades, no ens podíem veure (avui en dia quasi com aquell que diu, fem visites furtives). Cada família ho ha portat de la millor manera que ha sabut, quina tristesa tan profunda veure els fills i néts des de darrere el vidres! Llançant petons des de la distància i esperant que arribessin amb la mateixa intensitat que els donàvem. I altres famílies que no viuen tan a prop compten el dies per poder-se abraçar; les noves tecnologies no estan preparades per substituir el contacte humà.

Els centres de persones grans i residències han estat a l’ordre del dia, els nostres estimats avis i àvies són població de risc i es mereixen invertir esforços en prevenció per tal de protegir-los. Tenim la sort de tenir professionals i persones que vetllen pel seu benestar, poden presumir de tenir entorns protegits, ja que no han tingut casos de Covid. La meva mare va entrar a la residència del Palau d’Anglesola Ca La Cileta just abans de la pandèmia, i el meu germà, que és una persona amb altres capacitats i totalment dependent, ja fa 5 anys que és a la residència Acudam de Mollerussa. Cal dir que ens van facilitar les visites virtuals des de el primer dia. Entre visita i visita, vaig percebre que la meva mare tenia molta enyorança de no poder veure el meu germà.

Vaig explicar a Acudam i a la residència Ca la Cileta aquesta percepció i, després d’haver fet les consultes pertinents i seguir els protocols establerts, van accedir que el meu germà i la meva mare es poguessin retrobar. No sóc capaç de transmetre amb paraules els moments que vam viure tots plegats: després de 7 mesos de no veure’ns, les emocions brollaven per tots els costats, però era tan necessari! La pèrdua de contacte directe amb aquells que estimem ens fa ser conscients de la necessitat que tenim d’expressar sentiments i emocions. Vull fer una crida al sentit comú, a complir les normes sanitàries i un reclam al col·lectiu de professionals sanitaris que treballen a les residències i són l’escut dels nostres avis i àvies.

També vull agrair a Acudam i Ca La Cileta les cures, professionalitat i estima que tenen a les persones que estimem. Gràcies!

tracking