SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Hola. Jo, com tots, lamento el tancament de bars i restaurants, però cal que tinguem en compte que han estat i seran focus de contagis, això està avalat per estudis científics.

I són focus de contagi per:

  1. La distància entre taules, malgrat que sigui correcta, resulta insuficient.
  2. Quasi tota la gent està asseguda sense mascareta i està reunida bastant més de quinze minuts, temps de referència per al contagi.
  3. Es produeixen interaccions entre grups que no són estables.
  4. Els fumadors, quan expulsen el fum, exhalen amb més força i envien molt més lluny les gotes de Plüggen i de Wells portadores del virus.
  5. Treuen espai a zones de pas, i impedeixen moltes vegades que els vianants puguin guardar la prudent distància de seguretat.

Aquests dies de tancament seria bo començar a replantejar-se els espais d’ús de les terrasses i limitar el territori permès d’ús, perquè aquests espais siguin segurs i compatibles amb els vianants. També seria bo prohibir fumar a les terrasses, per dos raons: la que ja he exposat al punt 4 i, també, perquè els no fumadors ens convertim en fumadors passius. Mai entendré per què els restauradors, a les seves terrasses, pensen més en els fumadors que en els no fumadors.

tracking