SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Encara que pugui semblar una exageració, per a un cinèfil, viure en un poble que va deixar morir el cinema és una autèntica tragèdia. Aquest és el cas de Fraga, on fa més de 10 anys va tancar l’última sala comercial: el Cine Florida. Així que, als fragatins que ens agrada el cinema no ens va quedar altra opció que tirar cap a Lleida, fet habitual per a un franjolí del Baix Cinca, ja que, fins ara, la ratlla del mapa no ha impedit que nasquem a l’Arnau, ens casem amb lleidatans, treballem a les empreses de Ponent, comprem als comerços de l’eix, estudiem a la UdL i posturegem de la mateixa manera. I al revés també: que vosaltres formeu part dels claustres de professors dels nostres joves, vingueu a Florida 135 o porteu els vostres estalvis a les nostres sucursals bancàries per un motiu del qual ara no toca parlar.

El cas és que la meua família va buscar un cinema “pròxim” per poder gaudir d’una activitat que per a nosaltres és imprescindible i ens vam trobar amb un cinema de “proximitat”. I ho dic en agraïment a la Sala Screenbox –o Funatic–. Aquesta empresa –o comunitat– ofereix un tracte amb l’usuari –o amic– realment exquisit: comunicació i reserva per WhatsApp –amb patiment del Miquel Àngel inclòs, no sigui que per horari t’enganxi el toc de queda i et quedis atrapat a Lleida perquè sap que ets de Fraga–. Screenbox no s’ha empetitit amb la pandèmia. Ha respost de manera valenta: ha millorat les instal·lacions de sala i, amb molt gust per cert!, ha redecorat l’espai de recepció.

Ha dissenyat un sistema d’ofertes i sessions a demanda, ha engegat una plataforma virtual i acompleix, de manera escrupolosa, amb les directrius sanitàries de seguretat. I del producte, què hem de dir, com sempre: delicatessen! I no solament això, ja que ha posat tota la seua il·lusió en l’impressionant projecte que és el Festival de Cinema Lleida Visual Art 2020, ajornat pel bitxo, però que, de ben segur, gaudirem aviat. La Covid-19 ho ha capgirat tot. Ha centrifugat el món de la cultura com una rentadora. Un cinema és un llençol que no ens podem permetre el luxe de perdre.

tracking