SEGRE

Lleida fa un pas endavant amb la Zona 30

President FAVLL. Comissió mobilitat FAVLL

Comencen a col·locar els senyals per limitar la velocitat a 30 km/h a gairebé tots els carrers de Lleida

Comencen a col·locar els senyals per limitar la velocitat a 30 km/h a gairebé tots els carrers de LleidaACN

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Lleida s’acaba d’estrenar com a Ciutat-30 i enceta una nova ordenació de la seva mobilitat. Aquesta mesura implica avançar cap a una mobilitat més sostenible. Essencialment, permetrà reduir la sinistralitat i les emissions contaminants. Per tant, donada la situació d’emergència climàtica, considerem que és un pas necessari i al qual donem tot el suport.

Implicarà, però, a les vies secundàries, no solament reduir la velocitat, sinó compartir la calçada entre els diferents vehicles: cotxes, bicicletes i VMP. Incorporar aquests nous hàbits en la nostra quotidianitat serà tot un repte.

Des de la FAVLL, creiem que és imprescindible que tots els conductors dels vehicles tinguin una formació bàsica de circulació. Per tant, proposem que es planifiqui, el més aviat possible, una oferta formativa per tal de fer-la arribar tant als centres educatius com als centres cívics. Per reforçar la seguretat considerem també que cal recomanar l’ús del casc i la contractació d’una assegurança.

Entenem la nova mobilitat com un conjunt de canvis i mesures que donin resposta a les necessitats de tota la ciutadania, i per tant, per poder garantir-ho, Volem destacar, enmig del ventall de les reivindicacions i propostes de les associacions veïnals, la millora del transport públic, de la seva eficiència, freqüència, rapidesa i fiabilitat.

Lleida ha fet un pas endavant. Felicitats! Però caldrà seguir treballant i avançant.

tracking